Hlavní obsah

Režisér filmu o Queen je na černé listině, podobně jako Woody Allen

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bryan Singer, režisér slavného filmu Bohemian Rhapsody, který nejen v Česku překonává divácké rekordy, sklouznul na black list. Byl vyhozen z cen Glaad a teď i z nominací na britské ceny BAFTA. Údajně sexuálně zneužíval chlapce, před soudem mu to ovšem nedokázali.

Foto: Profimedia.cz

Bryan Singer

Článek

Jak uvedli pořadatelé britských cen, Singer byl „suspendován“. Sám režisér všechna obvinění odmítá a tvrdí, že jde o „homofobní pomluvy“. Už minulý měsíc byl vyškrtnut také z cen Glaad, které jsou orientovány na LGBT komunitu.

Pořadatelé cen BAFTA vydali tiskovou zprávu, kde jeho údajné sexuální prohřešky označili za „zcela nepřijatelné a neslučitelné s hodnotami jejich cen“. To, že prohřešky popřel, zaznamenali, nicméně dodali, že rozhodnutí platí, dokud všechna obvinění nebudou vyřešena.

Dodali, že „samotný film Bohemian Rhapsody zůstává v nominacích“ a také další osoby, pouze Singer ne.

„BAFTA věří, že každý má právo vykonávat svou práci v bezpečném profesionálním prostředí, a bude nadále spolupracovat s filmovým, herním a televizním průmyslem, aby se to podařilo,“ uvedli.

Singer, který má na kontě filmy Obvyklí podezřelí nebo X-Men, byl režisérem Bohemian Rhapsody, ale tři týdny před dokončením natáčení ho vyhodili za „neseriózní jednání“. On však tvrdí, že byl nemocný a studio se této situaci nechtělo přizpůsobit.

Neviditelný Woody Allen

Foto: Profimedia.cz

Woody Allen

Minulý rok se stal podobně „neviditelným“ i režisér Woody Allen. Studia ho hodila přes palubu, i když stará obvinění ze zneužití dcery policie dávno odložila.

Herci začali vracet honoráře za jeho film a s omluvným úsměvem vysvětlovat, že předtím nevěděli, jak je špatný. Na druhou stranu Javier Bardem loni uvedl, že za práci s Allenem na filmu Vicky Cristina Barcelona se „absolutně nestydí“ a také herečka Diane Keatonová, známá z Kmotra či Annie Hallové, se ke kampani nepřidala. Woodyho poslední film A Rainy Day in New York ovšem producenti z Amazonu pohřbili v šuplíku a do kin pravděpodobně nikdy nepůjde.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám