Hlavní obsah

Finalisté národního kola Eurovize koncertují v pražských ulicích. Na Můstku hrál Jara Vymer

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm finalistů národního kola Eurovize koncertuje v pražských ulicích. V úterý v podvečer hrál na Můstku na pražském Václavském náměstí Jara Vymer. Na některé další čeká vystoupení v následujících dnech.

Foto: Jan Handrejch

Jara Vymer (vpravo) se svým kytaristou v Praze na Můstku.

Článek

„Naposledy jsem na ulici hrál před třemi lety, bylo to také na Václavském náměstí. Dříve jsem vystupoval s kamarádem v Anglii,“ řekl Novinkám.cz Vymer před tím, než začal hrát. „Naštěstí nehraju sám, je se mnou super kytarista Vojta. Jsem rád, protože nejsem tak dobrý muzikant.“

V minulých dnech v pražských ulicích koncertovali i další finalisté. Kolemjdoucí se zastavují a poslouchají, podle zástupců České televize, která je garantem české účasti v Eurovizi, jsou to nejvíc zahraniční turisté.

„Každý den se hraje od šestnácti hodin na různých místech v prostorách u metra. Vystoupení Jary Vymera je už páté, další tři finalisté ho mají před sebou,“ řekl Novinkám.cz Kryštof Šámal z eurovizního týmu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Finalisté národního kola Eurovize. Zleva Tomáš Boček, Hana Barbara, Andrea Holá, Jakub Ondra, Barbora Mochowa, Albert Černý z Lake Malawi, Jara Vymer a Pam Rabbit.

O vítězství v národním kole usilují Hana Barbara, Tomáš Boček, Andrea Holá, Pam Rabbit, Lake Malawi, Barbora Mochowa, Jakub Ondra a právě Jara Vymer. Hlasování, které probíhá přes oficiální eurovizní aplikaci, již lze do mobilních zařízení stáhnout zdarma, skončí 21. ledna. Vítěz bude vyhlášen 28. ledna.

„Rozhodli jsme se započítat i hlasy zahraničních fanoušků. Ti nově dostali možnost ovlivnit to, kdo se stane vítězem našeho národního kola. Vzniknou tedy dvě tabulky, od našich a zahraničních hlasujících. Jméno našeho zástupce na květnovém finále Eurovize v Tel Avivu vzejde z jejich součtu,“ sdělil vedoucí české delegace Jan Bors.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám