Hlavní obsah

Festival beatových legend uvede Progres 2, Garage, Plastiky, Tichou dohodu a další

Právo, jaš, kul

Festival beatových legend navazuje na Československý beat festival, který se konal na sklonku šedesátých let. Uskuteční se ve Velkém sále pražské Lucerny 16. až 17. prosince. Pokud se vydaří, bude v následujících letech pokračovat, oznámil pořadatel Ivan Rössler.

Foto: Indies Scope

Progres 2 v aktuální sestavě.

Článek

Šestnáctého prosince v 17 hodin akci odstartuje The Gang z Bratislavy a hned po nich Karol Komenda Group. Následují Markýz John a Tichá dohoda. Zajímavé bude společné vystoupení jubilantů Petera Lipy (75) s Lubošem Andrštem (70) a jeho Bluesbandem.

Závěr dne bude patřit slovenské kapele The Buttons, Pavlu Sedláčkovi a jeho skupině Cadillac a brněnské skupině Progres 2, která letos slaví padesát let a vydala album Tulák po hvězdách. Z něho jistě některé skladby během večera zazní.

Foto: archiv kapely

The Gang akci zahájí.

Druhý koncert se uskuteční v pondělí 17. prosince a začne v 18 hodin. Má název Starci na chmelnici a vystoupí na něm skupiny spjaté se slavnou érou pražského Junior klubu Na Chmelnici, který byl v osmdesátých letech velmi populární.

Nejprve vystoupí Dybbuk, pak Garage s Tonym Ducháčkem, Abraxas, The Plastic People of the Universe a závěr bude patřit skupině Jasná páka spjaté se jmény Michal Ambrož, Petr Váša a David Koller.

První beatový festival byl několikadenní a konal se ještě v době uvolněnější společenské atmosféry v roce 1967. Následovaly další dva, v roce 1968 a v roce 1971, poté už ho ale vytlačila normalizace. Loni došlo k obnovení akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám