Hlavní obsah

Skupina Robin&son představuje vánoční píseň a klip o tom, že život je radost

Právo, jaš, kul

Písnička skupiny Robin&son s názvem U vánočního je o lásce dvou lidí a točí se okolo rodinné atmosféry u štědrovečerního stolu. Vypráví o tom, že život je radost, když se člověk postaví budoucnosti čelem. Základní písňovou linku doprovází smyčcový kvartet Adama Pakosty v hudební aranži Lenky Dundrové.

Klip k písni U vánočníhoVideo: archiv skupiny

 
Článek

„Písničku jsem složil už před rokem sám s kytarou a věděl jsem, že ji chci pojmout jinak než v klasickém složení své kapely. Jen jsem nevěděl přesně jak. Náhodou jsem ale na ulici potkal Lenku, vrátila se z Londýna, kde studovala populární hudbu. Řekl jsem jí, co jsem složil, a ona na to: Pojďme tvořit. Asi to nebyla náhoda,“ sdělil zpěvák Robin Sobek, který stojí v čele kapely Robin.

O zvuk skladby se postaral producent Boris Carloff. „Co se týče klipu, mám v hlavě vždy spoustu obrazů a jsem rád, že je kameraman Radomír Ševců umí přenést do videa a mou myšlenku ještě rozvést. Každý rok opakuje, že se scénářem v mé hlavě a bez režiséra se mnou už dělat nebude, ale už jsme takhle natočili tři klipy. A uděláme další,” řekl Sobek.

„Natáčeli jsme v mém domku za Prahou, který už rok rekonstruuji, především ve stodole. Bylo tam pod nulou. Některé záběry se nedaly ani použít, jak se nám kouřilo od pusy,“ dodal Sobek.

Reklama

Výběr článků

Načítám