Hlavní obsah

Kdo se bojí kohouta? Ze zákulisí natáčení pohádky Čertí brko

Pohádka pro celou rodinu Čertí brko v hlavních rolích s Judit Bárdos, Janem Cinou a Ondřejem Vetchým se zařadila k nejúspěšnějším titulům uplynulého víkendu a v závěru prvního týdne uvedení nasbírala podle údajů distributora již 90 tisíc diváků.

Ukázka z filmu Čertí brkoVideo: Falcon

 
Článek

Čertí brko, které dává titul celému filmu a poctivě zapisuje lidské hříchy, pochází z kohouta. Pekelný kohout ve filmu není počítačově upravován, jedná se o plemeno Ayam Cemani, které je celé černé od přírody. Je původem z Indonésie, v ČR se chová pouze na dvou místech. Naučit ho sedět bez pohnutí na bidýlku trvalo dva měsíce.

Ve chvíli, kdy se Bonifác (Jan Cina) vydá do světa s novým čertím brkem, jeden z místních vykuků (Jan Budař) mu ho ukradne. Zmatený čert se pro náhradní proprietu vypraví na statek, kde uvidí černého kohouta. Co se ale stane, když hlavní představitel filmu má fobii z ptáků? Jak zvládl Jan Cina natáčení scény s živým kohoutem?

Jak to dopadne v pohádce Čertí brko, uvidíte v kinech. V neděli  9. 12. bude ve všech multikinech a vybraných jednosálových kinech v celé ČR pohádka uváděna v rámci  takzvané Levné neděle za zvýhodněné vstupné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám