Hlavní obsah

Filmové premiéry: Doktor Martin, Smrtelné stroje, Ve spárech ďábla, Záhada Silver Lake či Útěk

Právo, Věra Míšková

Jeden z příběhů doktora Martina přichází i na plátno ve filmu Doktor Martin: Záhada v Beskydech. Mimi a Líza: Záhada vánočního světla je pásmo animovaných filmů pro děti od čtyř do osmi let. O tom, jaké to bude, až lidstvu začnou docházet zdroje, je sci-fi Smrtelné stroje. Dětem je určen i švédský animovaný film Gordon a Paddy. Hororový thriller nese příznačný název Ve spárech ďábla. Záhada Silver Lake sleduje muže, který se po zmizení mysteriózní sexy sousedky pouští do pátrání. Útěk je psychologické drama, inspirované skutečným příběhem.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Doktor Martin: Záhada v Beskydech

Doktor MartinVideo: bontonfilm

Svérázný doktor Martin bude řešit dosud nepoznané záhady osobního života i jednu detektivní otázku. Musí totiž zvládnout postarat se jeden den sám o své malé dítě, vyžehlit svá tradiční nedorozumění s partnerkou Lídou a současně s tím vším musí přijít na kloub záhadě, jejíž stopy vedou hluboko do minulosti až do doby první republiky.

Doktor Martin, Česko 2018, komedie, 90 min., režie: Petr Zahrádka, hrají: Miroslav Donutil, Robert Mikluš, Jitka Čvančarová, Jana Štěpánková, Tomáš Jeřábek, Jiří Bartoška a další.

Mimi a Líza: Záhada vánočního světla

Trailer k filmu Mimi & Líza: Záhada vánočního světla Video: CinemArt

Mimi a Líza jsou nevšední kamarádky. Jedna má oči stále zavřené a druhá je má otevřené dokořán. Obě se však umí dívat a společně vidět. Protože svět se dá vidět i rukama i ušima, jen to zkusit…

Mimi a Líza: Záhada vánočního světla, Slovensko/Česko 2018, animovaný, 65 min., režie: Ivana Šebestová, Katarína Kerekesová, hlasy: Natálie Grossová, Karolína Křišťálová a Linda Křišťálová, Linda Rybová, David Prachař a další.

Gordon a Paddy

Trailer k filmu Gordon a PaddyVideo: Pilot Film

Gordon je stárnoucí ropušák a Paddy malá myška, dvojice policistů, která se ve svém rodném lese musí vypořádat s nejedním zločinem. Z krádeže ořechů veverčáka Valdemara je přitom zprvu málem obviněna samotná Paddy! Coby zkušený policista však Gordon brzy zjistí, jak se věci mají, a posléze v Paddy nachází skrytý potenciál.

Gordon a Paddy, Švédsko 2018, animovaný dětský, 62 min., režie: Linda Hambäcková

Smrtelné stroje

Trailer k filmu Smrtelné stroje Video: CinemArt

Světu docházejí zdroje, města se proměnila v pohyblivé predátorské stroje a Hester se touží pomstít muži jménem Thaddeus, který ji připravil o matku. Zároveň má v držení předmět, s nímž by se onen muž mohl stát nejmocnějším na světě. Ale on má větší palebnou sílu než ona, a tak se Hester ocitne na útěku.

Smrtelné stroje, USA 2018, dobrodružný, 128 min., režie: Christian Rivers, hrají: Hera Hilmarová, Hugo Weaving, Robert Sheehan, Jihae, Ronan Raftery a další.

Ve spárech ďábla

Trailer k filmu Ve spárech ďábla Video: Falcon

Otřesný obřad vymítání ďábla se vymkne kontrole a vyžádá si život mladé ženy. O několik měsíců později má Megan Reedová službu v noci v pitevně, kam přivezou znetvořené mrtvé tělo. Megan, která je uvězněna sama v podzemních chodbách, začne mít strašlivé vidiny a zmocní se jí podezření, že tělo je posedlé nemilosrdnou démonickou sílou.

Ve spárech ďábla, USA 2018, horor/thriller, 89 min., režie: Diederik van Rooijen, hrají: Shay Mitchell, Stana Katicová, Grey Damon, Louis Herthum, James A. Watson Jr. a další.

Záhada Silver Lake

Trailer k filmu Záhada Silver LakeVideo: Film Europe

Osobitý režisér David Robert Mitchell se vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles. Jeho film se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby odhalil tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů.

Záhada Silver Lake, USA 2018, mysteriózní thriller, 138 min., režie: David Robert Mitchell, hrají: Andrew Garfield, Riley Keough, Riki Lindhome, Jimmi Simpson, Summer Bishil a další.

Útěk

Trailer k filmu Útěk Video: Pilot Film

Na varšavském hlavním nádraží se jednoho dne objeví neznámá žena trpící ztrátou paměti. Po dvou letech se pod jménem Alicja vrací k rodině, která ji pozná v televizním pořadu. Lze ale navázat zpět přerušené vztahy, když jsou pro ni její blízcí jen cizinci?

Útěk, Polsko 2018, thriller, 103 min., režie: Agnieszka Smoczyńska, hrají: Gabriela Muskała, Łukasz Simlat a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám