Hlavní obsah

Divadelní týden ve znamení muzikálu

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední listopadový týden vsadily divadelní scény na muzikálové tituly. Hned tři muzikály pokrývají divácké spektrum od dětí až po starší generaci.

Foto: archiv BodyVoicaBand

Muzikál třetího věku je inspirován tématem stáří.

Článek

Rodinný muzikál Kocour v botách s hudbou Jana Neckáře a písňovými texty Eduarda Krečmara má premiéru 28. listopadu v pražském Divadle Broadway. Scénář, režie a choreografie jsou dílem Petry Parvoničové a titulní roli alternují Petr Ryšavý, Vojtěch Drahokoupil a Petr Šudoma. Muzikál o přátelství chytrého kocoura mlynářského syna Honzy je určený pro společnou návštěvu divadla rodičů s dětmi.

Jako velkolepou muzikálovou show pro všechny generace anoncuje novou premiéru broadwayského muzikálu Tima Ricea a Andrewa Lloyda Webera Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Inscenace v režii Gabriely Petrákové a hudebním nastudování Pavla Kantoříka má premiéru v sobotu 1. prosince na Nové scéně.

Písněmi Jana Buriana se inspiroval pražský soubor BodyVoiceBand k inscenaci Muzikál třetího věku. Stáří spojené s osamělostí, strachem z nemohoucnosti a ztrátou důstojnosti je téma, které se stárnutím populace nabývá na aktuálnosti. Inscenace v režii Jaroslavy Šiktancové se poprvé hraje 30. listopadu v pražském divadle Venuše ve Švehlovce.

Pražské Studio Hrdinů uvádí jako první premiéru divadelní sezony hru německé dramatičky Dey Loherové Modrovous - naděje žen v režii Jana Horáka a Michala Pěchoučka. Premiéra se koná 26. listopadu, reprízy 28. listopadu a 1. a 2. prosince. V sarkastické variaci Peraultovy pohádky i fenoménu vražedných mánií hrají Eva Hacurová, Agáta Kryštůfková, Sára Märcová a Cyril Dobrý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám