Hlavní obsah

Nemluvím, aby mi to zpívalo. Simply Red vydávají album Symphonica in Rosso

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Simply Red se po delší době hlásí s deskou a jde o symfonický živák Symphonica in Rosso. Sympatický zrzavý frontman Mick Hucknall už oslavil 58. narozeniny a je si dobře vědom toho, jak starší zpěváci přicházejí o hlas.

Foto: Profimedia.cz

Simply Red

Článek

„Jak jsem zestárnul, můj hlas klesl hlouběji, ale protože moc přes den nemluvím, dokázal jsem si hlas udržet v dobré kondici,“ tvrdí Hucknall.

”Mám pořád štěstí, že zvládnu zazpívat vysoké tóny... Ani nevím, proč mám takové štěstí. Nedělám pro hlas nic zvláštního kromě toho, že moc nemluvím.“

Deska Symphonica in Rosso vznikla loni v Amsterdamu. Simply Red měli v zádech čtyřicetičlenný orchestr a odehráli to nelepší ze svých jedenácti desek plus jazzové standardy Franka Sinatry nebo Nat King Cola.

„Požádali mě, abych zazpíval to, co je podle mě song století, a já si vybral My Way Franka Sinatry a natočil to s London Symphony Orchestra. Prostě jsem vybral první píseň, která mi naskočila v hlavě,“ dodal frontman.

Foto: Zbyněk Stanislav, Právo

Simply Red v Praze

„Já obvykle ani nezkouším, čehož se kolegové z kapely děsí, ale v tomhle případě jsem si myslel, že se prostě objevím a zazpívám a všichni budou spokojení. A jsem opravdu rád, že to vyšlo, protože se symfoňákem je to úplně jiné.“

Simply Red začínali v osmdesátých letech a postupně se zařadili k největším ikonám blue-eyed soulu. Proslavili se hity If You Don’t Know Me By Now, You Make Me Feel Brand New, Stars či Holding Back the Years.

Reklama

Výběr článků

Načítám