Hlavní obsah

Filmové premiéry: Chvilky, Pat a Mat: Zimní radovánky, Útok z hlubin, Mladí zabijáci či Creed II

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O základních situacích, vztazích a emocích vypráví český film Chvilky. Blíží se zima a to nemohou Pa a Mat nechat jen tak. Spolupráci Cirku La Putyka se rwandskými akrobaty zachytil dokument Cirkus Rwanda. O jedné středoškolačce, mobilech a boji o život je thriller Mladí zabijáci. Creed II je filmem o návratu, který připomene, co dělá šampióna šampiónem. Gerard Buttler a Gary Oldman hrají v ponorkovém thrilleru Útok z hlubin. Šoková terapie reportáží z válečné fronty má název V Mosulu.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Chvilky

Trailer k filmu ChvilkyVideo: CinemArt

Anežka si přeje, aby vztah s její rodinou i partnery byl dobrý a klidný, a to i za tu cenu, že ona sama ustoupí a bude se vyhýbat případným nedorozuměním, sporům. Neuvědomuje si ale, že onen pomyslný klid je jen klidem před bouří, která musí dříve či později přijít. Chvilky vyprávějí o lásce, bolesti, oddanosti, ale i o naději.

Chvilky, Česko/Slovensko 2018, drama, 93 min., režie: Beata Parkanová, hrají: Jenovéfa Boková, Jaroslava Pokorná, Viktor Tauš, Alena Mihulová, Martin Finger, Lenka Vlasáková a další.

Pat a Mat: Zimní radovánky

Trailer k filmu Pat a Mat Zimní radovánkyVideo: Bioscop

Jaký nový stroj na sníh dva kutilové Pat a Mat vymyslí? Po dovádění na sněhu přijde vhod horká sauna, tak proč by si ji rovnou nepostavili. Jak si poradí s vánoční výzdobou a jaké dárky si kutilové nadělí pod vánoční stromeček? A co teprve až si vyrobí Betlém a oslaví Silvestra... Pat a Mat se před žádnou prací nezastaví.

Pat a Mat: Zimní radovánky, Česko 2018, animovaný rodinný, 60 min., režie: Marek Beneš

Cirkus Rwanda

Trailer k dokumentu Cirkus Rwanda Video: Bontonfilm

Principál pražského ansámblu Cirk La Putyka Rosťa Novák se vydal do Rwandy navázat spolupráci s tamními akrobaty. Ty vede Eliseé, jenž jako dítě přežil rwandskou genocidu a nyní trénuje skupinu složenou z osiřelých dětí. Dva soubory začnou ve Rwandě i v Praze zkoušet, aby vytvořily opravdový cirkus pro 21. století, jenž propojí odlišná prostředí.

Cirkus Rwanda, Česko/Slovensko 2018, dokument, režie: Michal Varga

Útok z hlubin

Útok z hlubinVideo: Bontonfilm

Severní oceán je místo, kde studená válka mezi západem a Ruskem nikdy neskončila. Stále tu probíhají nebezpečné hry, provokace a dokazování síly. Nejmodernější nukleární ponorky na obou stranách mají nepřítele odstrašit od útoku. Jenže ruská ponorka náhle pošle svého soka na dno. Nad hladinou pak zmizí ruský prezident a velení nad armádou i nukleárním arzenálem se ujímá nebezpečný generál s touhou svoji mocnou armádu konečně použít.

Útok z hlubin, USA/VB 2018, thriller, 121 min., režie: Donovan Marsh, hrají: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Linda Cardellini, Toby Stephens, Ryan McPartlin a další.

Mladí zabijáci

Trailer k filmu Mladí zabijáci Video: CinemArt

Lily stejně jako její vrstevníci ze školy žije spíš na mobilu než v realitě. Když však do digitálních životů obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše naznačuje tomu, že neznámým infiltrátorem je právě ona sama.

Mladí zabijáci, USA 2018, thriller, 103 min., režie: Sam Levinson, hrají: Odessa Youngová, Hari Nef, Suki Waterhouseová, Colman Domingo, Bill Skarsgård a další.

Creed II

trailer Creed 2Video: forum film

Adonis Creed bojuje se životem i sám se sebou. Chce se věnovat svým nejbližším a zároveň nezanedbat přípravu na důležitý souboj v ringu. Čeká ho silný soupeř, jehož jméno se navíc spojuje s dávným neštěstím v jeho rodině, a blížící se zápas bude proto nejen náročný, ale i velmi osobní.

Creed II, USA 2018, sporotvní drama, 130 min., režie: Steven Caple Jr., hrají: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Dolph Lundgren a další.

V Mosulu

Trailer k dokumentu V MosuluVideo: Pilot Film

Blízkovýchodní reportérka a dokumentaristka Jana Andert riskovala s elitní jednotkou irácké armády Golden Division osm měsíců život v prvních liniích bitvy. Za tu dobu uvykla střelbě a výbuchům raket, zažila exploze sebevražedných atentátníků i aut napěchovaných výbušninami a byla po boku rodinám truchlícím za své zemřelé.

V Mosulu, Česko 2018, dokument, 72 min., režie: Jana Andert.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám