Hlavní obsah

Poslední šance vidět Bernsteinovu Mši s Vojtěchem Dykem bude v Brně

Další videoukázka ze série Jak se dělá Bernsteinova Mše, kde se v hlavní roli Celebranta představuje Vojtěch Dyk, je o výzvách. Protože pro většinu umělců a dalších členů realizačního týmu bylo nastudování tohoto mimořádného díla velkou výzvou. Pro některé z nich přímo životní.

Vojtěch Dyk a Bernsteinova Mše

 
Článek

Poslední šance vidět Bernsteinovu Mši s Vojtěchem Dykem v hlavní roli je 8. prosince v Brně – pražské koncerty jsou vyprodané. Nové nastudování proslulé Mše (Mass) Leonarda Bernsteina s výtečným Vojtěchem Dykem v roli kněze při každém uvedení vzbuzuje vlnu pozitivních emocí.

V České republice se s dalšími reprízami minimálně v příštím roce nepočítá. Producenti projektu Vojtěch Dyk a Josef Buchta aktuálně jednají o uvedení Mše v newyorské  Carnegie Hall  a washingtonském Kennedy Center, kde měla v roce 1971 premiéru.

Za unikátními předloňskými i letošními představeními a jejich realizací stojí tým zkušených a respektovaných profesionálů. Režie a scénografie se opět ujímají Michal a Šimon Cabani. Spolu s Vojtěchem Dykem se náročných pěveckých rolí zhostí Ondřej Ruml, David Uličník a další špičkoví zpěváci.

Hudební těleso zahrnující bluesový band, komorní a perkusní orchestr povede dirigent Jan Kučera, tvoří jej členové B-Side Bandu bandleadera Josefa Buchty a přední tuzemští instrumentalisté. O sborové party se postarají členové Czech Ensemble Baroque a chlapeckého sboru Pueri Gaudentes. Mediálními partnery jsou Právo a Novinky.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám