Hlavní obsah

Osudová kulka změní život sedmi lidí

Právo, Eva Vejdělková

Na začátku padne výstřel, který protne osudy sedmi lidí a navždy změní jejich životy. Po letech pak střelec dostane šanci za osudovou kulku splatit dluh. Tak vypadá výchozí situace dvoudílného kriminálního dramatu České televize, v němž se před kamerou setkají v hlavních rolích David Švehlík a Martin Finger.

Foto: Česká televize

David Švehlík hraje bývalého policistu, který si odsedí trest za ublížení na zdraví.

Článek

Pod názvem Stockholmský syndrom ji právě začal točit režisér Dan Svátek, vedle zmíněných herců se v příběhu objeví ještě Zuzana Mauréry nebo Martin Pechlát. Z děje mohou tvůrci samozřejmě předem sdělit jen málo, ale prozrazují aspoň to podstatné, co později vyústí v napínavé drama.

Bývalého policistu, který nešťastnou náhodou postřelí muže, hraje David Švehlík, oběť jeho střelby Martin Finger. Postřelený skončí na vozíku, střelec je za to odsouzen. Po návratu z vězení pak musí ochrnutému platit vysoké odškodné, ale kromě toho jej tíží ještě nesplacené alimenty. Z obtížné situace mu nečekaně nabídne východisko právě oběť jeho osudové kulky: slíbí, že mu odškodné odpustí, pokud zachrání jeho dceru.

„I když se na začátku má postava s hlavním hrdinou vlastně setká jen náhodou, má to pro oba fatální následky. Jejich osudy se po letech znovu zkříží a mají tak šanci definitivně vyrovnat účty z dávné tragédie,“ říká k tomu Martin Finger a prozrazuje ještě, že jeho filmová dcera se stala obětí obchodu s bílým masem.

Režiséru Danu Svátkovi se prý líbil nápad na zpracování tématu obchodu s prostitutkami od první chvíle, kdy se seznámil s námětem, a oceňuje i propracovaný scénář Miroslava Sovjáka. „Líbí se mi způsob, jak se příběhy lidí osudově protínají a do jakých dilemat se hlavní hrdina dostává,“ tvrdí.

Kreativní producentka Kateřina Ondřejková dodává, že tím Stockholmský syndrom volně navazuje na loňskou Spravedlnost s Ondřejem Vetchým v hlavní roli, která také vznikla v jejím centru. Obě kriminální minisérie mají totiž společné téma: „Opět stavíme hrdiny příběhu nejen na hranu zákona, ale často i na hranu vlastního svědomí a morálky. Přesto je obtížné je jednoznačně odsoudit za to, jak se v těchto situacích zachovají.“

Štáb začal točit před pár dny v Opavě, diváci pak mohou filmaře potkat ještě v Ostravě a v Havířově a poté se přesunou do Beskyd a do Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám