Hlavní obsah

Novou bondovku má režírovat Fukunaga

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Cary Fukunaga se ujme režie nového filmu o Jamesi Bondovi. Nahradí původně ohlášeného Dannyho Boyla.

Foto: Profimedia.cz

Cary Fukunaga

Článek

Producenti Michael G Wilson a Barbara Broccoliová chválí Fukunagovu všestrannost a inovativnost. Je to podle nich excelentní volba.

Režisér Cary Fukunaga má za sebou filmy Sin Nombre, Bestie bez vlasti, Sleepwalking in the Rift a Jana Eyrová. Jde o skutečně vysoce hodnoceného umělce a miláčka kritiky, který režíroval i kultovní sérii Temný případ, považovaný za jednu z nejlepších věcí, jaká kdy pro televizi vznikla. Také točil seriál Maniac s Emmou Stoneovou a Jonahem Hillem.

Natáčení bondovky začne v březnu 2019 a s premiérou se počítá až v únoru 2020.

Foto: ČTK

Danny Boyle se chystá k práci.

Režisér Danny Boyle v srpnu řekl, že odchází z projektu kvůli „tvůrčím neshodám“.

Producenti potvrdili režisérův odchod a dodali, že šlo o jeho rozhodnutí. Herec Daniel Craig stále zůstává Bondem. Server Deadline informoval, že Danny Boyle měl zájem o režii pouze v případě, že bude moci vyprávět příběh svým způsobem bez zásahů producentů, což ale u tohoto typu komerčního filmu snad ani není možné.

Boyle má za sebou slavné filmy jako Mělký hrob či Trainspotting. Patří k nejuznávanějším filmařům na obou stranách Atlantiku. Minulé bondovky točil Sam Mendes. Filmy Skyfall i Spectre sice měly komerční úspěch, stejně jako každá bondovka, ale recenze nadšené nebyly.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám