Hlavní obsah

Zpěvák MikAel si troufnul na cover Petera Gabriela

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český zpěvák a hudebník MikAel natočil novou písničku a videoklip. Jde o coververzi šestadvacet let staré skladby Petera Gabriela Kiss That Frog. Jako hosta si přizval Markétu Plecháčovou alias Marqet, bývalou zpěvačku skupiny Verona.

MikAel - Kiss That Frog

 
Článek

„Obdivuji tvorbu Petera Gabriela a vždy mě lákalo si vypůjčit některou z jeho písní. Kiss That Frog byla tak trochu výzva. Píseň to není takříkajíc profláklá, což mě přitahovalo ještě víc. Baví mě její potenciál. Mám pocit, že je nadčasová a vlastně velmi současná. Také jistá kontroverze obsažená v textu je zábavná,“ říká Michael Foret alias MikAel.

„Když mi MikAel pouštěl tuto píseň, přiznám se, že jsem ji neznala. Ihned mě ale nadchla. Šli sme do toho spolu, protože se mi líbil celý koncept – já mám svůj projekt Marqet a Michael zase svůj. Máme to podobně, naše umělecké cesty se potkaly a vznikla příjemná spolupráce. Dělám jen věci, které mě opravdu baví, a tohle byl ten případ. Vytvořit z této skladby současně znějící song, pro mě navíc bylo výzvou,“ komentuje spolupráci Marqet.

Foto: Radoslav Havrda

MikAel a Marqet

MikAel je umělecko-hudební projekt zpěváka a hudebníka Michaela Foreta pod kterým nyní tvoří hudbu. „Rozhodl jsem se vytvořit jiný prostor. Prostor, ve kterém budu k lidem mluvit především skrze hudbu, nikoli skrze nějakou historii nebo škatulku. Umění má nekonečně mnoho podob a já chci, aby posluchač byl co nejméně ovlivněn předsudky a balastem okolo,“ říká.

Aranžérsky se na singlu podílel Luděk Fiala z kapely Decline, který nedávno produkoval například poslední album Báry Basikové Slzy a působí i v projetku Marqet.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám