Hlavní obsah

Ondřej G. Brzobohatý a Vojtěch Dyk v písni a klipu oslavují jazz

Právo, jaš, kul

Zpěvák a skladatel Ondřej Gregor Brzobohatý vydal loni druhé autorské album Universum, které je po hudební stránce mixem popu, funky, soulu a jazzu. V premiéře na Novinkách.cz představujeme klip k písni Máme rádi jazz, duetu s Vojtěchem Dykem.

Klip k písni Máme rádi jazz.Video: Supraphon

 
Článek

První skladbou z alba, která dostala svoji vizuální podobu, byl duet Je toho moc, který Brzobohatý nazpíval s Martou Jandovou. V režii Benedikta Renče v něm tepou blbou náladu, arogantní politiky i drzý bulvár. Naopak píseň, na kterou vznikl videoklip v režii Ondřeje G. Brzobohatého, je naplněna nadhledem a muzikantským žertováním.

Foto: Supraphon

Ondřej G. Brzobohatý a Vojtěch Dyk při natáčení klipu.

„Píseň Máme rádi jazz je s velkou nadsázkou míněná jako oslava jazzu. Zároveň si děláme legraci i ze všech jazzových muzikantů, kteří tento žánr staví na piedestal hudby. Proto i ta stylizace do trampíků, kterými se zase pro změnu často pohrdá. Hudbu zkrátka nelze škatulkovat a odsuzovat za to, že se její posluchači liší ve stylu. Já třeba od malička poslouchal jak Brontosaury, tak i Herbieho Hancocka,” popsal klip Brzobohatý. Na jeho vzniku spolupracoval s kameramanem Markem Jarkovským a střihačem Tomášem Klímkem.

V současné době se chystá k uvedení v Hudebním divadle Karlín v Praze muzikál z pera Ondřeje G. Brzobohatého o detektivovi Sherlocku Holmesovi Legenda jménem Holmes, v němž hlavní roli ztvární Vojtěch Dyk. Světová premiéra v režii Gabriela Barreho se uskuteční 18. října 2018.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám