Hlavní obsah

Monumentální poctu Queen složilo přes sto členů pochodující kapely

Novinky, Stanislav Dvořák

Obrovská kapela The Ohio State University Marching Band složila v USA kuriózní poctu legendární skupině Queen. Napochodovala na stadión a zahrála medley z jejich hitů, přičemž prováděla složitou choreografii.

The Ohio State Marching Band

 
Článek

The Ohio State University Marching Band zahrál třeba We Will Rock You, Fat Bottomed Girls, Crazy Little Thing Called Love, Bicycle Race a v mohutném finále Bohemian Rhapsody.

Foto: The Ohio State University Marching Band

The Ohio State University Marching Band

Kytarista Queen Brian May si záznamu všimnul a napsal: „Tohle je skutečně úžasné, je za tím neuvěřitelné množství práce.“

Foto: Milan Malíček, Právo

Brian May

Už 1. listopadu jde do kin první hraný film o skupině Queen. Skupina byla ze začátku dost extravagantní na to, aby byla hned pochopena širokou veřejností. Když ale vydala desku A Night at the Opera a hit Bohemian Rhapsody, bylo o celosvětové slávě rozhodnuto. Film sleduje hudbu, vztahy v kapele i bláznivý životní styl frontmana Queen, jeho večírkové experimenty s drogami a sexem, které ho nakonec zabily.

Freddieho Mercuryho hraje Rami Malek, kalifornský herec, který se proslavil v seriálu Mr. Robot, dále hrál ve filmech Noc v muzeu, Twilight Saga, Dočasný domov, Back Beyond nebo Need for Speed.

K filmu vychází soundtrack a vedle kultovních písní, jako je například Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer To Fall nebo We Are The Champions, se na albu nacházejí i skladby nahrané na různých místech naživo, nové verze populárních písní a selekce nejlepších studiových nahrávek, které doplňují komplexní obraz kariéry Queen. Na desce se nachází celkem 22 skladeb.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám