Hlavní obsah

Začíná festival v Benátkách, dorazí Lady Gaga a Ryan Gosling

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Projekcí snímku První člověk amerického režiséra Damiena Chazellea o astronautovi Neilu Armstrongovi s Ryanem Goslingem v hlavní roli začíná ve středu v italských Benátkách slavný filmový festival. V soutěžní sekci se představí 21 celovečerních snímků z Evropy, Austrálie, Japonska a obou Amerik. Vítěz hlavní ceny, Zlatého lva, bude znám v sobotu 8. září.

Foto: Warner Bros.

Ryan Gosling ve filmu Gangster Squad – Lovci mafie

Článek

Vítěze vybere porota v čele s oscarovým režisérem Guillermem del Toro, jehož fantasy thriller Tvář vody vyhrál na festivalu loni.

Hlavní hvězdou přehlídky bude kromě Goslinga, známého z oscarového hitu La La Land, také americká popová zpěvačka Lady Gaga. Provokativní star na festivalu představí nesoutěžní snímek herce a režiséra Bradleyho Coopera nazvaný Zrodila se hvězda – remake klasického hollywoodského filmu s Judy Garlandovou z roku 1954.

Foto: ČTK

Lady Gaga na novém albu změnila styl.

Diváci letos uvidí mnoho politicky angažovaných snímků, namířených například proti rasismu nebo terorismu. Přehlídka už si také vysloužila nálepku „politicky nekorektní”, neboť do soutěže byl vybrán jediný snímek, který natočila žena. Na rozdíl od festivalu ve francouzském Cannes umožnili organizátoři účast filmů z produkce americké streamovací služby Netflix.

Zlatého lva za celoživotní dílo letos dostanou jednaosmdesátiletá britská herečka Vanessa Redgraveová a pětasedmdesátiletý kanadský režisér David Cronenberg.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám