Hlavní obsah

Rada: TV Barrandov ve svých pořadech porušovala zákon

• Aktualizováno

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání poslala TV Barrandov pět upozornění na porušení zákona kvůli pořadům vlastníka televize Jaromíra Soukupa. Do pořadů si nebral oponenty a před volbami zvýhodnil prezidentského kandidáta Miloše Zemana. Rada to uvedla v tiskové zprávě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jaromír Soukup

Článek

Upozornění na porušení zákona spojené s výzvou k nápravě do sedmi dnů je krok, který předchází zahájení řízení o přestupku. V rámci toho může rada vysílateli udělit pokutu.

V pořadu Duel Jaromíra Soukupa – prezidentský speciál, ve kterém byl před druhým kolem prezidentské volby hostem Miloš Zeman, Soukup jako moderátor dostatečným způsobem neplnil roli kvalifikovaného oponenta, uvedla RRTV. Soukup naopak vyjadřoval Zemanovi svoji názorovou podporu, a to v úvodní monologické řeči i v průběhu diskuse. Zemana Soukup nevyváženě podporoval i ve dvou dílech pořadu Aréna Jaromíra Soukupa, uvedla rada.

V pořadech Kauzy Jaromíra Soukupa moderátor poukazoval na možný únik informací od policie do firmy Tesco SW v kauze údajně zmanipulovaných zakázek. V pořadu nedal prostor kritizované osobě a obdobně postupoval i v díle věnovaném hospodaření České televize, dodala rada.

Reklama

Výběr článků

Načítám