Hlavní obsah

Brno čeká Maraton hudby v ulicích. Punk i jazz oceněný Grammy

Novinky, Stanislav Dvořák

Známá jména punku i jazzu lákají na Maraton hudby Brno, který se koná od 9. do 12. srpna v centru města. Půjde o koncerty i různé happeningy na náměstích, v parcích, v pasážích, ve dvorech či kavárnách.

Foto: kennygarrett.com

Kenny Garrett

Článek

Francouzský Cirque Inextremiste předvede akrobatické kousky a britská punková legenda The Adicts v moravské metropoli představí nové album And it was so! ještě před svým turné. Vystoupí také američtí Dog Eat Dog a v Sono Centru pak zahraje  hlavní americká hvězda festivalu, saxofonista a majitel ceny Grammy Kenny Garrett.

Většina festivalu ale není založena na hvězdných jménech, jde spíše o atmosféru, folklorní muzikanti a buskeři budou hrát přímo na ulicích a výtvarnice Kateřina Šedá připravila Mezinárodní setkání flašinetářů.

Dále je na programu Pianoštafeta v Alfa pasáži s Davidem Marečkem a Ivo Kahánkem, matiné s Barbarou Mariou Willi, Nekonečné varhany v kostele U jezuitů či koncert duchovní hudby v katedrále sv. Petra a Pavla v areálu Biskupství brněnského. Posluchači se mohou také těšit na skvostnou Dvořákovu Mši D dur Lužanskou v podání renomovaného souboru Ensemble Inégal.

Podrobný program najdete na www.maratonhudby.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám