Hlavní obsah

Brad Pitt, DiCaprio i Damon odmítli hrát gaye ve slavné Zkrocené hoře

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Gus Van Sant uvedl, že měl obrovský problém sehnat herce do filmu Zkrocená hora, který se pak stal jedním z nejúspěšnějších a nejuznávanějších snímků desetiletí. Sklidil osm nominací na Oscara.

Foto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Článek

Gus Van Sant zavzpomínal na slavný film po 13 letech: „Nikdo to nechtěl točit, pracoval jsem na tom a cítil jsem, že potřebujeme skutečně silné obsazení, slavné herce. To nevyšlo. Ptal jsem se „obvyklých podezřelých“ jako Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Matt Damon a Ryan Phillippe. Všichni řekli ne.“

Foto: ČTK

V komedii Zmenšování hraje jednu z hlavních rolí Matt Damon.

Foto: Profimedia.cz

Ryan Phillippe

Producentka Diana Ossanaová potvrdila, že je to pravda: „Ano, všichni ti tehdy mladí gentlemani projekt odmítli z různých důvodů.“

Foto: Profimedia.cz

Jake Gyllenhaal (vlevo) a Heath Ledger ve filmu Zkrocená hora

Van Sant natáčení sice připravoval, ale nakonec Zkrocenou horu, výrazný hit roku 2005, nerežíroval. Tato role připadla Angu Leemu. Role homosexuálních kovbojů tehdy přijali méně známí mladí herci Jake Gyllenhaal a Heath Ledger. Vysloužili si velkou úctu kritiky i popularitu, jakou nikdo nečekal.

Pitt a DiCaprio možná trochu zaváhali, když tenhle film nevzali, získali ale mnoho dalších rolí.

Foto: Bontonfilm

Leonardo DiCaprio ve filmu Vlk z Wall Street.

Sám Ledger si slávy moc neužil, v pouhých 28 letech totiž zemřel. Podle vyšetřovatelů to nebyla sebevražda, ale nešťastná náhoda. Mluvčí lékařského týmu Ellen Borakovová v roce 2008 uvedla, že herec nešťastně kombinoval několik běžných léků. Nešlo o nelegální drogy, ani o extrémní množství léků, ale o společný kumulativní účinek. Ledger bral OxyContin, Valium, Xanax, Restoril a Unisom.

Osmadvacetiletý Ledger ostatně neměl k sebevraždě důvod. Nebyl vážně nemocný, jen měl kvůli práci problémy se spánkem. Bral proto prášky, ale ty mu údajně zabíraly pouze na hodinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám