Hlavní obsah

Soulfly v Praze nabídnou ochutnávku z nového alba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Americká thrashmetalová skupina Soulfly vystoupí v neděli v rámci evropského turné v pražském klubu Roxy. Jejich zpěvák Max Cavalera sice loni avizoval, že by se letos měla objevit nová deska Ritual, to se však zatím nestalo. Vyjít by měla podle serveru Blabbermouth až v říjnu. Na koncertech však kapela, který letos slaví dvacet let, hraje novou píseň The Summoning.

Foto: dsmacku

Soulfly

Článek

Když Max Cavalera oznámil odchod od brazilské thrashmetalové Sepultury, bylo to velké překvapení. Kapela slavila úspěch s albem Roots, kde uplatnily indiánské rytmy. Soulfly navzdory slibnému startu sice nikdy nepřekonali slávu Sepultury, ovšem kvalitou za ní nikdy nezaostávali. Naopak, mnohdy ji dokonce předčili. Vysoce hodnocená byla nejen prodejně úspěšná první dvě alba, ale také Prophecy z roku 2004 stejně jako následující o dvě roky mladší Dark Ages. Následující Conquer byl oceňován díky větší pestrosti.

Desky z druhé dekády nového tisíciletí byly přijímány vlažněji a skupině se vytýkalo, že se na nich opakuje a až tři roky starý Archangel byl označen za vyzrálejší.

Změnu by mohl přinést Ritual. Když Cavalera avizoval vydání nového alba, zmínil, že deska bude političtější. Má na ní být píseň o tom, jak policista zavraždil v rezervaci Navajů mladou Indiánku. Už loni tvrdil, že album bude představovat návrat k pralesním rytmů. Zvukově by mělo být podobná slavnému Roots (kapela na koncertech taky nyní hraje píseň Roots Bloody Roots) a měly by se na ní objevit i prvky podobné desce Chaos A. D. I na tomto albu bubnuje Cavalerův syn Zyon.

Reklama

Výběr článků

Načítám