Hlavní obsah

Ve Vizovicích odstartoval tradiční rockmetalový festival Masters of Rock

Právo, ČTK, Aleš Fuksa
Aktualizováno

Ve Vizovicích na Zlínsku dnes začal 16. ročník jednoho z největších hudebních festivalů v zemi, rockmetalového Masters of Rock. Přehlídka potrvá do neděle. Pořadatelé očekávají příjezd více než 20 tisíc fanoušků tvrdé muziky z 38 zemí světa. Hlavní hvězdou úvodního dne bude německo-rumunská skupina Powerwolf.

Čtvrteční atmosféra prvních hodin čtyřdenního festivalu Masters of Rock, který se již pošestnácté koná ve Vizovicích. Video: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Powermetalová kapela Powerwolf zahraje ve Vizovicích počtvrté. Aktivní je od roku 2003, kdy ji založili Matthew a Charles Greywolfovi. Skupina na festivalu představí své nové album The Sacrament of Sin, své sedmé studiové CD v pořadí. Fanoušci si užijí také novou scénu.

Brány vizovické likérky se otevřely v pravé poledne. Festival zahájilo vystoupení formace Diolegacy, jejíž repertoár tvoří skladby Ronnieho Jamese Dia (1942 - 2010), legendárního metalového zpěváka známého především díky účinkování v kapelách Black Sabbath a Rainbow. Diváci se ovšem můžou těšit i na německou kapelu Van Canto vystupující bez hudebních nástrojů, jejichž zvuk napodobují muzikanti pouze svými hlasy. Dále zahraje populární kanadská thrashmetalová skupina Annihilator nebo folkmetaloví In Extremo, kteří se do Vizovic vracejí po devíti letech. Naopak vůbec poprvé se na festivalu představí japonská kapela Loudness.

Kapela Powerwolf vystoupí na vizovickém festivalu už počtvrté.

Na pořádek v okolí areálu likérky Rudolf Jelínek budou pochopitelně dohlížet desítky policistů, kteří zároveň varují řidiče před zvýšeným pohybem chodců v oblasti a účastníky festivalu před hrozícími krádežemi cenností ze stanů (celá zpráva). Ještě než festival vůbec začal, stihli už zloději vykrást nejméně sedm stanů kempujících fanoušků a jeden osobní automobil.

Foto: Aleš Fuksa

Tisíce metalových fanoušků se sjely do areálu vizovické likérky.

První nedočkavci přijeli do Vizovic už začátkem týdne. „Vždycky je problém najít si dobré místo na stan, tak jsme dojeli s předstihem. Ale vidím, že nejsme sami,“ pousmál se Marián Tóth ze Slovenska. Vizovice se zhruba 4700 obyvateli přítomnost tisíců rockerů pociťují. Jedná se však o menší komplikace. „Je to evergreen. Když sem lidé na Masters přijedou, první problém jsou prázdné všechny bankomaty ve městě. Banky zřejmě nestíhají doplňovat do přístrojů peníze,“ pokrčila rameny maminka s kočárkem. „Zvykli jsme si, ať se mladí baví. Jsou to čtyři dny. Netrpíme. Jsou docela přátelští,“ uvedl starší muž opřený o plot u svého domu v ulici poblíž areálu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám