Hlavní obsah

Skillet a Volbeat vygradovali Rock for People

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátek coby poslední den Rock for People neměl jasně danou hvězdu, jako tomu bylo ve čtvrtek v případě The Prodigy. Hlavními taháky tedy měli být američtí křesťanští metalisté Skillet a dánsko-američtí drsňáci Volbeat. A to ještě v záloze číhali černí koně přehlídky, němečtí vyznavači punk rocku Beatsteaks.

Foto: Jan Šída, Právo

Američtí křesťanští metalisté Skillet jako beránci boží moc nepůsobili.

Článek

Dá de říci, že favorité svou úlohu bezpečně potvrdili. Skillet rozhodně nepřipomínali žádné zpěváčky na kostelním kůru. Zpěvák a baskytarista John Cooper za to uměl pořádně vzít. Vydatně mu v tom pomáhala i jeho potetovaná kolegyně Korey Cooperová s fialovým přelivem vládnoucí kytaře i klávesám.

Hutnou zvukovou hmotu navíc zezadu přikrmovala úderná bubenice Jennifer Ledger, která pro změnu zvolila platinovou barvu účesu. Pouze druhý kytarista vypadal na první pohled slušně a věnoval se především hře samotné. Show obstarali ostatní.

Hřmotnou hudbu produkují i Volbeat, ovšem dokázali do ní napěchovat přidanou hodnotu, totiž melodickou linku. Když pak muzikanti brilantně vysekli coververzi písně od zpěvačky Dusty Springfield I Only Want To Be With You, kterou u nás zpívá Helena Vondráčková pod názvem Chytila jsem na pasece motýlka, měli vyhráno.

Silácká gesta, pózování s kytarou a noha na odposlechu, to už byla povinná prostná patřící k věci. Věnování jedné skladby nedávno zemřelému bubeníkovi Pantery Vinnie Paulovi jasně odkazovalo, po jakých hudebních vzorech Volbeat pošilhávají.

Foto: Jan Šída, Právo

Zpěvák a kytarista Volbeat Michael Poulsen ukázal lidem, že umí hrát trsátkem.

Beatsteaks zaujali na první pohled názvem z červeného neonu, který se táhl přes celé pódium. Jako by tím chtěli akcentovat svou přítomnost. Živelným punk rockem ji ale garantovali v plné míře.

O závěrečné překvapení se postaral švýcarsko-americký projekt Zeal & Ardor, který představil festivalovým vytrvalcům v popůlnočním čase, že temný black metal lze smysluplně skloubit s gospelem a chrámovým zpěvem.

Foto: Jan Šída, Právo

Vojta Kotek hraje v kapele Th!s na basovou kytaru.

A co ukázali naši? Skorodívčí Gaia Mesiah neumožnila publiku propadnout letargii, podobně dopadli fanoušci i v případě vystoupení Fvtvre. Obě kapely do toho daly všechno. Th!s starým dobrým špinavě znějícím rockem dali vzpomenout dobám, kdy tenhle styl muziky měl punc originality a neústupnosti.

Letošní 24. ročník festivalu Rock for People oproti těm minulým nepropadl, naopak dokázal obhájit svou existenci i do budoucna.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám