Hlavní obsah

Koncert Rolling Stones zahájily kapely Gotthard a Pražský výběr, Kocáb připomněl Havla

Právo, Jar
Aktualizováno

Skupiny Gotthard a Pražský výběr zahájily ve středu v podvečer na letišti v pražských Letňanech koncert britských Rolling Stones. Obě mají statut speciálního hosta. Brány nejvýznamnější hudební akce roku se pro diváky otevřely již ve 14 hodin. Pořadatelé očekávají příchod až padesáti tisíc diváků. Rolling Stones začnou hrát zhruba ve 20:30 hodin.

Foto: Petr Horník, Právo

Michael Kocáb připomněl při koncertu Pražského výběru před vystoupením Rolling Stones svým tričkem zásluhu bývalého prezidenta Václava Havla na prvním show britské kapely v Česku po pádu železné opony.

Článek

Švýcarská kapela Gotthard zahájila hudební večer krátce před půl sedmou večer. Nabídla nejlepší hardrockové skladby ze své tvorby. Na hudební scéně je od roku 1992, vydala dvanáct studiových alb, přičemž to poslední, Silver, vyšlo loni. Reakce diváků byly vstřícné.

Foto: Petr Horník, Právo

Švýcarští Gotthard před pražským koncertem Rolling Stones

Foto: Petr Horník, Právo

Jedním z předskokanů Rolling Stones byli švýcarští Gotthard.

Zhruba o hodinu později, přesně v 19:30, obsadila obrovské pódium česká skupina Pražský výběr. Do role hudebního hosta si ji vybrali sami Rolling Stones a ona zahrála písničky, které jí v minulosti výrazně proslavily nejen na tuzemské hudební scéně, ale i jako skupinu bojující za svobodu.

„Je to pro nás velká čest a také vyvrcholení naší dráhy. Nikdy bychom tomu bývali nevěřili, a přesto se to stalo. Pravděpodobně to bude můj hudební vrchol,“ řekl před koncertem zpěvák a klávesista Michael Kocáb.

Foto: Petr Horník, Právo

Předkapela britských Rolling Stones v Praze - Pražský výběr.

Foto: Petr Horník, Právo

Vilém Čok na pódiu před koncertem britských Rolling Stones v pražských Letňanech

Právě on svým tričkem, ve kterém vystupoval, připomněl bývalého prezidenta Václava Havla, který v roce 1990 stál za prvním koncertem Rolling Stones v Praze.

V době vystoupení Pražského výběru již bylo v areálu několik desítek tisíc diváků a další přicházeli. Na místě se platí bezhotovostně, lidé jsou vpouštěni dovnitř pouze s malými příručními taškami. Všichni již napjatě očekávají vystoupení nejslavnější existující kapely světa.

Foto: Petr Horník, Právo

Už na předskokany britských Rolling Stones bylo v letňanském areálu v Praze hodně plno, organizátoři očekávají až 50 tisíc diváků.

Foto: Petr Horník, Právo

Zaplněný areál v pražských Letňanech před koncertem britské skupiny Rolling Stones

To by mělo nabídnout i s přídavkem devatenáct písniček. Podle toho, co kapela hrála na předcházejících koncertech, zazní hity It’s Only Rock’n’roll (But I Like It, Paint It Black, Honky Tonk Women, Sympathy for The Devil, Miss You, Jumpin’ Jack Flash, Start Me Up, Brown Sugar, (I Can’t Get Now) Satisfaction a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám