Hlavní obsah

Na semaforu je zelená, tvrdí kapela Gaia Mesiah. Album vyjde v září

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pětileté pauze se v roce 2016 vrátila na pódia pražská kapela Gaia Mesiah. Od té doby odehrála nejenom mnoho koncertů, ale napsala i řadu nových písniček. Ty se pak rozhodla proměnit v plnohodnotné album. Bude se jmenovat Excellent Mistake a vyjde na konci letošního září. Ve studiu právě probíhají poslední práce.

Foto: Barbora Hrdá

Část kapely Gaia Mesiah ve studiu Golden Hive, kde vznikalo nové album. Zleva Marka Rybin, Josh Stewart a Misha M.

Článek

Nový počin vznikal během měsíce června v pražském nahrávacím studiu Golden Hive. Jeho spoluproducentem a zvukovým inženýrem je Amak Golden.

„Na desce je jedenáct žánrově pestrých skladeb, z toho devět je nazpívaných v angličtině a dvě v češtině. Tentokrát jsou poměrně krátké, takže namísto pětiminutových i delších, jak tomu bylo v minulosti, jsou v průměru zhruba tříminutové. Neskládali jsme je tak ale záměrně, vyplynulo to při jejich psaní,“ vysvětlila Novinkám.cz bubenice Misha M.

Členové skupiny Gaia Mesiah složili písně pro album zhruba v posledním půl roce. „Některé dílčí nápady jsou starší, šlo ale kolikrát jen o jeden riff, který čekal na dokončení. Některé písničky na desce jsou tedy úplně nové, jiné mají prastaré základy. Všechno jsme natáčeli ve studiu Golden Hive,“ dodala Misha M.

Foto: Barbora Hrdá

Gaia Mesiah s producentem Amakem Goldenem (zcela vpravo)

„Vůbec jsme nečekali, že vznikne dost nových písniček,“ vysvětlila zpěvačka Marka Rybin. „Mysleli jsme si, že vezmeme některé starší, oprášíme je a budou základem desky. Nakonec mezi námi vznikla tvůrčí chemie a my složili nové na celé album.“

Kapela Gaia Mesiah vznikla v roce 2001. Od roku následujícího hrála v sestavě, v níž působí i nyní, tedy Marka Rybin (zpěv), Santa Morella (kytara), Josh Stewart (baskytara) a Misha M (bicí). Vydala eponymní samizdatové EP (2003) a alba Ocean (2005) a Alpha Female (2007).

V roce 2011 se na pět let rozpadla, protože mezi členy docházelo k názorovým střetům. To už je ale pryč. „Při nahrávání nebyl ani jeden konflikt, nic, co by celý proces narušilo. Jsme naplnění novou energií a poučení ze svých chyb,“ chválila si Misha M. „Prostě na semaforu je zelená.“

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám