Hlavní obsah

Nové knihy: Dubec, Boldizar, Shaw, Haig i Schenkelová

Právo, František Cinger

Nabídka tohoto týdne je povýtce prozaická. Ať už ze současnosti, nedávné minulosti či ze světa fantazie. Nechybí samozřejmě audiokniha ani komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Alois Dubec, Tomáš Menschik:

Divoký kluk Alois Dubec: Z Vlachovy Lhoty do RAF a zpět

Nové knihy

Alois Dubec (1923) byl téměř všude. Narodil se ve Vlachově Lhotě, zapadlé valašské vsi, odmala miloval armádu a za války poznal život dělníka na stavbě Hitlerových dálnic. Byl vojákem, italským partyzánem, švýcarským zajatcem i kadetem RAF v Británii.

Argo, 196 stran, 249 Kč

Alexander Boldizar

Ošklivec

Nové knihy

Ošklivec je horal ze Sibiře, přeborník ve vrhání balvanů, jehož domovinu ukradne americký právník a chystá se z ní udělat motýlí rezervaci pro bohaté turisty. Aby získal zpět zemi svého národa, vydává se na Harvard, aby se naučil vrhat slova namísto balvanů...

Jota, přeložil Richard Janda, 400 stran, 348 Kč

Tammy Robinsonová:

Normálně jiní

Devatenáctiletý Maddy a stejně starý Albert se potkají a setkání jim změní pohled na vše. Čím víc se sbližují, tím víc si uvědomují, že na své problémy nejsou sami a že jeden druhému mohou dodat odvahu věci změnit. Albert poznává, jak silné může být rodinné pouto.

Cosmopolis, přeložila Ivana Svobodová, 336 stran, 299 Kč

Irwin Shaw:

Láska v temné ulici

Nové knihy

Paříž, New York, Švýcarsko, zapadlý kout amerického venkova – to jsou místa, která autor zachytil v povídkové sbírce. Dovedl spojit zvučný, mužný a někdy i lehce ironický projev s nevšedně jemným pochopením těch nejniternějších pohnutek lidského chování.

Prostor, přeložila Heda Kovályová, 344 strany, 347 Kč

Matt Haig:

Vězeň času

Nové knihy

Na pohled jednačtyřicetiletý muž, ve skutečnosti však žije už několik století. Hrál divadlo se Shakespearem v alžbětinské Anglii, účastnil se zaoceánských výprav s kapitánem Cookem, popíjel s Fitzgeraldem v Paříži 30. let. Bude se muset rozhodnout, zda zůstane v minulosti.

Metafora, přeložila Hana Sichingerová, 304 strany, 299 Kč

Tim Weaver:

Údolí mrtvých

Nové knihy

Soukromý vyšetřovatel David Raker, který se specializuje na pátrání po pohřešovaných, vyslechl žádost rodičů sedmnáctileté Megan Carverové. Ambiciózní jedničkářka a vzorná dívka utekla z domova. Ale už přes půl roku je nezvěstná.

Mystery Press, přeložila Alžběta Lexová, 496 stran, 376 Kč

Andrea Maria Schenkelová:

Jedlová samota

Nové knihy

Námětem krimi je událost, která se stala v Bavorsku po 1. světové válce. Pachatel vražd nebyl nikdy usvědčen. Podrobnosti rozkrývají obyvatelé horské vesnice při výsleších na policii. Hlavním vypravěčem je neznámý pozorovatel, jakési Boží oko nebo alter ego vraha.

AudioStory, CD mp3, v hlavních rolích Jiří Dvořák a Lukáš Hlavica, 2:27 hodin, 299 Kč

Colin Falconer:

Velká láska malých rozměrů

Nové knihy

Píše se rok 1489 a inkvizice se živě zajímá o všechny, kdo by se snad mohli odklánět od víry pravé. A v téhle neklidné době se setkávají velký malíř malé postavy a jeho krásná múza a začíná drama lásky, přátelství, nenávisti a zrady.

BB art, přeložila Lucie Johnová, 312 strany, 299 Kč

Brian Azzarello, Cliff Chiang:

Wonder Woman 3: Vůle

Nové knihy

Wonder Woman v tomto komiksu odhalila skutečný původ – že je dcerou královny Amazonek a Dia, krále bohů – a ihned dostává další drsnou lekci: že jí prakticky každý člen její nové rodiny jde po krku.

BB art, přeložil Martin D. Antonín, 176 stran, 499 Kč + 699 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám