Hlavní obsah

Zemřel hudební manažer Joe Jackson, otec Michaela Jacksona

• Aktualizováno

Ve věku 89 let zemřel ve středu hudební manažer Joe Jackson, který stál za vznikem popové formace Jackson 5, kde působily jeho děti včetně pozdějšího „krále popu“ Michaela Jacksona. Uvedla to na webu televizní stanice Fox News.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Joe Jackson na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Joe Jackson v poslední době bojoval s rakovinou slinivky. Jeho úmrtí potvrdila Jacksonova rodina, včetně vnuka.

„Jsem znechucen některými komentáři, jež čtu o svém dědovi Joeovi od lidí, kteří ho ani neznali. Joe byl milován celou rodinou a naše srdce jsou zarmoucena. Nechte nás truchlit bez hněvu,” napsal vnuk zesnulého hudebního manažera Taj.

Joe Jackson trpěl dlouhodobými zdravotními problémy. V posledních letech prodělal mrtvici a infarkt a strávil delší čas v nemocnici. Od své manželky Katherine žil odděleně, při poslední hospitalizaci mu ale byla po boku, uvedla stanice Sky News.

Foto: John Smierciak, ČTK/AP

Joe Jackson na snímku z roku 2010

Veleúspěšná rodina

Jackson byl více než tři desetiletí manažerem skupiny The Jackson 5, v níž působilo pět jeho dětí. Nejúspěšnější z pětice, Michael, se brzy vydal na sólovou dráhu a stal se jednou z nejvýraznějších osobností populární hudby všech dob. Zemřel v roce 2009 ve věku 50 let v důsledku předávkování silným anestetikem propofol, které používal jako uspávací prostředek.

Úspěšná je také Janet Jacksonová, která se stala jednou z nejprodávanějších umělkyň všech dob. Zpěvačka, které je už 50 let, se v lednu stala matkou.

Joe Jackson čelil kritice, že své děti sice dovedl k úspěchu, ale za cenu hrubého slovního i fyzického násilí, které se podepsalo na psychice jeho potomků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám