Hlavní obsah

Tarantino vyhrabal zapomenutého Dylana z Beverly Hills, postaví ho vedle DiCapria a Pacina

Novinky, Stanislav Dvořák

Jeden z nejzapadlejších herců, který si užil své období slávy před dvaceti lety v teenagerském seriálu Beverly Hills 90210, dostal roli v retro thrilleru Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood. Luke Perry si tak může zahrát s Leonardem Dicapriem, Bradem Pittem a Alem Pacinem.

Foto: Profimedia.cz

Luke Perry

Článek

Luke Perry jako bývalá televizní hvězdička nepatří v Hollywoodu k áčkovým jménům. V devadesátých letech býval stěžejní postavou seriálu Beverly Hills 90210, jenž se stal zdrojem vtipů díky svým často absurdním dialogům a příšerným hercům, jako byla Tori Spellingová. Perry se pak léta potloukal ve vedlejších rolích v méně známých seriálech, až se ho Tarantino rozhodl vrátit na výsluní.

Snímek Once Upon a Time in Hollywood má být jinak našlapán hvězdami kategorie A - je mezi nimi Al Pacino, který má ztvárnit Marvina Schwarze, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt nebo Damian Lewis, jenž bude představovat mladší verzi slavného herce Steva McQueena.

Foto: Cinemart

Brad Pitt

Film se odehrává v Los Angeles roku 1969, kde vrcholí éra hippies a revoluce v hudbě i v kinematografii. Vedle toho se ale množí také sekty a jednu z nich vede šílenec Charles Manson, který nechal zavraždit několik lidí. Film prý není přímo o něm, ale do děje je zakomponován.

DiCaprio hraje televizní hvězdičku Ricka Daltona a Brad Pitt je jeho dabl - kaskadér Cliff Booth. V nové době se stárnoucí herci moc nechytají, ale Rick má velmi zajímavou sousedku Sharon Tateovou, manželku Romana Polanského.

Tarantino si svůj vysněný projekt sám píše, režíruje i produkuje. Premiéra má být v srpnu 2019.

“Dělal jsem na tom scénáři pět let a taky jsem žil v Los Angeles většinu života včetně roku 1969, kdy mi bylo sedm. Jsem moc rád, že můžu vyprávět příběh o L. A. a Hollywoodu, jaký už neexistuje. A jsem naprosto nadšený z dynamického spojení DiCaprio & Pitt jako Rick & Cliff,” uvedl už před časem Tarantino.

Reklama

Výběr článků

Načítám