Hlavní obsah

Kraftklub, Mydy Rabycad či Thom Artway zahrají na Mánesově mostě v Praze

Právo, jaš, kul

Řada českých a německých skupin vystoupí v sobotu 2. června na Mánesově mostě v Praze. Stane se tak v rámci akce Most 20.0, kterou připravil ke svým kulatinám Česko-německý fond budoucnosti.

Foto: archív kapely

Německá skupina Kraftklub.

Článek

Na akci zazní výběr z toho nejzajímavějšího, co obě současné hudební scény nabízejí. Zahrají punkoví Itchy nebo v Německu oblíbený písničkář Xavier Darcy. Připojí se k nim světem protřelí Mydy Rabycad, Never Sol, rockový písničkář Thom Artway či Ondřej Ruml.

Večer pak uzavře výbušná show jedné z nejpopulárnějších německých kapel současnosti Kraftklub. Ta svou kombinací indie-popu a rapu vytvořila fenomén, který nemá v Německu v posledních létech obdoby.

Návštěvníci se mohou společně s řadou hudebníků zapojit do Open Mike, čili si mohou sami zahrát. Na své si přijdou i milovníci jazzu. Na Mánesově mostě se představí celá řada hudebníků berlínské i pražské scény v čele s jazzovým matadorem Joe Kučerou.

Akce, která začíná v 10 hodin a potrvá dalších dvanáct, je pro dospělé i děti a dává též prostor k výměně názorů v diskusní tramvaji umístěné přímo na Mánesově mostě. Do té se zapojí čeští i němečtí politici, novináři či architekti.

Do Prahy zamíří například předseda Sudetoněmeckého krajanského sdružení Bernd Posselt, spisovatel a publicista Jürgen Serke, architekt Christoph Schmidt. Program zpestří ochutnávky regionální kuchyně nebo nejrůznější dílny.

Reklama

Výběr článků

Načítám