Hlavní obsah

Nové knihy: Springsteen, Sternlichtová, Emmert, Topol i Pitro

Právo, František Cinger

Pestrá mozaika románů ze současnosti i minulosti, autentické vzpomínky i vyprávění plné fantazie. To vše samozřejmě i s audioknihou a komiksem.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Bruce Springsteen:

Born to Run

Nové knihy

V roce 2009 vystoupil Springsteen v poločasu zápasu v americkém fotbalu. Rozhodl se o tom napsat. A pak v tom pokračoval dál, až z toho vznikla tahle autobiografie. Jeho styl se vyznačuje stejnou upřímností, osobitým humorem a originalitou, jaké svět miluje v jeho skladbách.

Jota, přeložil Rani Tolimat, 592 strany, 448 Kč, e-kniha 298 Kč

Hana Sternlichtová:

Svobodná, volná

Nové knihy

Autentické vzpomínky o životě židovské rodiny ve východočeských Holicích i o tragédii, která ji postihla. Hana Sternlichtová vypráví o ČSR, Terezíně, Osvětimi i Freiburgu, kam byla s dalšími převezena na práci, i o životě v Izraeli, kde nyní se svou rodinou žije.

Diana a Milan Prouzovi, Holice, 148 stran, 290 Kč

František Emmert:

Holocaust

Nové knihy

Němečtí nacisté chtěli z pouhé rasové nenávisti a pocitu vlastní nadřazenosti vyhladit všechny osoby židovského původu v dosahu jejich moci, včetně nejmladších dětí. Součástí jedinečné publikace je více než dvě stě unikátních fotografií a reprodukcí dobových dokumentů.

Mladá fronta, 176 stran, 399 Kč

Jáchym Topol:

Citlivý člověk

Nové knihy

Audiokniha nového románu básníka, prozaika, překladatele a publicisty, ve kterém se prolínají groteskní a tragické prvky a který vypráví příběh ze žhavé současnosti. To vše v podání Petra Čtvrtníčka.

Český rozhlas, CD, mp3, 6:29 hodin, 299 Kč

K. L. Slater:

Se mnou jsi v bezpečí

Nové knihy

Anna je svědkem dopravní nehody a v řidičce, která ji zavinila, poznává Carlu. To ona jí tehdy zničila život. Nyní má šanci srovnat účty, ale svou pomstu musí pečlivě naplánovat. Je ale Carla opravdu tak nebezpečná, nebo by se měla bát spíše někoho, kdo je jí mnohem blíž?

Mystery Press, přeložila Kateřina Bínová, 352 strany, 339 Kč, e-kniha 199 Kč

Harry Sidebottom:

Trůn Caesarů 3: Oheň a meč

Nové knihy

Třetí kniha třídílné řady, plná napětí, intrik a krvavých bitev, to vše na pozadí mistrně vykreslené brutality římského politického života, v němž si nikdo nemůže být ničím jistý. Dokonce ani ti, kteří v sobě najdou odvahu usednout na trůn.

BB art, přeložil Petr Kovács, 376 stran, 299 Kč

Tom Holland:

Dynastie

Nové knihy

Občanské války ve starém Římě byly tak strašné, že lid nakonec přivítal vládu autokrata, který mu dokázal přinést mír. Jejich nový pán si říkal Augustus (Vznešený) nebo také „oblíbenec bohů“. Křiklavé kouzlo dynastie, kterou založil, se nikdy nevytratilo.

Dokořán, přeložil Stanislav Pavlíček, 448 stran, 499 Kč,

Martin Pitro, Petr Vokáč:

Průvodce třicetiletou válkou

Nové knihy

Evropské dějiny z let 1618 až 1648 s podtitulem České země na pokraji zkázy je populárně-naučná publikace vyprávějící o dlouhotrvající válce, která zdevastovala podstatnou část kontinentu i naší země. Obsahuje také autentické citace i přehled všech bitev.

Universum, 144 strany, 249 Kč

Geoff Johns, Doug Mahnke, Ivan Reis:

Liga spravedlnosti: Válka velké trojky

Nové knihy

Smrt jednoho hrdiny zažehne v komiksu konflikt mezi členy Ligy spravedlnosti, Temné ligy spravedlnosti a Americké ligy spravedlnosti. Zatímco spolu superhrdinské týmy bojují, na světlo vychází tajemství Hříšné trojky, záhadné Pandory a její skříňky ve tvaru lebky

BB art, přeložili Ľudovít Plata a Martin D. Antonín, 320 stran, 699 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám