Hlavní obsah

Kapela Th!s natáčela nový klip ve staré slévárně

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká rocková kapela Th!s natáčela v sobotu svůj druhý videoklip. Vybrala si pro něj skladbu L(Lemmy) ze svého loňského debutového EP We Are Th!s a obrázky k němu pořizovala ve staré slévárně v Králově Dvoře. Videoklip bude zveřejněn v polovině června.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Vojta Kotek (vpředu) při natáčení nového klipu se svými spoluhráči Josefem Černým a Ondřejem Vyoralem.

Článek

Scénář k němu napsal a jeho režie se ujal Vojta Kotek, jinak baskytarista Th!s. Příběhu dal napínavou zápletku s překvapením v hereckém obsazení, které bude odtajněno až při zveřejnění klipu.

Prostředí staré slévárny v Králově Dvoře nabídlo neopakovatelnou industriální atmosféru, přičemž celý štáb využil pro natáčení nejenom spoustu kovových předmětů, které ve třech halách slévárny jsou, ale také jeřáb, s jehož pomocí byla realizována jedna z klíčových scén celého příběhu videoklipu.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Role Lemmyho se ujal zpěvák Jan Melíšek.

„Pracuju jako režisér a mám kolem sebe lidi, kteří pro natáčení shánějí lokace. Tuhle pro nás objevili oni,“ přiznal Novinkám.cz Kotek při sobotním natáčení. „Popravdě řečeno si ale myslím, že nejsme první, kdo tu točí. Je to neuvěřitelné místo.“

První videoklip nahrála skupina Th!s loni k písničce Dance. „Je nejmelodičtější z těch, které na našem prvním ípíčku jsou. Píseň L(Lemmy) je tvrdší a myslím si, že Lemmy Kilmister, již zesnulý zpěvák a baskytarista skupiny Motörhead, si poctu zaslouží,“ vysvětlil Kotek.

Foto: Jaroslav Špulák, Právo

Natáčelo se v prostředí staré slévárny.

Role Lemmyho se v klipu ujal zpěvák Jan Melíšek a zhostil se jí naprosto přesvědčivě. Kotkův převlek v klipu připomene kytaristu skupiny Guns N’ Roses Slashe, další dva členové Th!s, kytarista Ondřej Vyoral a bubeník Josef Černý, hrají muže z ochranky.

Th!s budou hrát v létě na festivalech a na podzim vydají své druhé EP. Písně pro ně právě nahrávají ve studiu.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám