Hlavní obsah

Vojta Dyk míří do Bohnic. A s ním Klus, Xindl, Mňága i Lenka Dusilová

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Mezi ploty se v pražských Bohnicích koná už 26. rokem. Do parku psychiatrické nemocnice se 26. a 27. května chystají Vojtěch Dyk s B-Side Bandem a stovky dalších muzikantů a divadelníků.

Vojta Dyk zve na festival Mezi ploty

 
Článek

Vystoupí tam třeba Tomáš Klus, No Name, Slza, Xindl X, Sto zvířat, Horkýže Slíže, Prago Union, Jablkoň, Mňága a Žďorp, PSH, Lenka Dusilová, Mucha, Vosto5, Buchty a loutky, Divadlo Bolka Polívky a další.

Na 14 festivalových scénách se představí více než 120 kapel, interpretů a divadelních souborů. Pro lepší orientaci je areál rozdělen na několik žánrových zón.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hlavní hudební scéna Central Park je mainstreamová, zahraje tam mimo jiné Vojtěch Dyk a kapela B-Side Band pod vedením Josefa Buchty, písničkář Tomáš Klus, divoká slovenská punk-rocková kapela Horkýže Slíže, pop-rockoví No Name, Xindl X nebo Slza. Z hiphopu se ukážou třeba formace Prago Union a PSH, z legend osmdesátek a devadesátek tam budou třeba Mňága a Žďorp a Sto zvířat.

Rodinná zóna nabídne hudbu, divadlo, tvůrčí dílny a soutěže. Zahraje také kapela Kašpárek v rohlíku a speciální dětský program mají i Sto zvířat. Loutkové divadlo zajistí Buchty a loutky a Golema nacvičilo Studio Damúza.

Foto: Tino Kratochvil

Vojtěch Dyk

V Alternativní zóně se představí legendární kytarista Michal Pavlíček s Monikou Načevou, písničkářka Nikola Muchová alias Mucha, Pokáč nebo zpěvačka Lenka Dusilová, šestinásobná držitelka hudební ceny Anděl. Street zóna, určená mladší generaci, nabídne současné kapely jako Cocoman, Mydy Rabycad, Megaphone a Krucipüsk.

Divadelní představení se budou odehrávat na jevišti bohnického Divadla za plotem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám