Hlavní obsah

Summer Nights s Kouzelnou flétnou i Figarovou svatbou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební festival Prague Summer Nights se vrátí mimo jiné do Stavovského divadla s Figarovou svatbou a Kouzelnou flétnou. Hudební festival mladých umělců nabízí operu, orchestrální představení, koncerty komorní hudby, operní scény a kabaretní programy v Praze a v Táboře od 18. června do 16. července.

Foto: Prague Summer Nights

Prague Summer Nights

Článek

Letošní ročník má být podle pořadatelů největší a přiveze 120 zpěváků, hudebníků, dirigentů a režisérů z více než 20 zemí. Mozartova Kouzelná flétna (Die Zauberflöte) a Figarova svatba (Le nozze di Figaro) se chystají ve Stavovském divadle. Kouzelnou flétnu bude řídit Patrick Diamond, ředitel letní konzervatoře Yale a profesor na Manhattanské škole hudby, Figarovu svatbu uvede ředitel operního divadla Vanderbilt a profesor na univerzitě Vanderbilt Gayle Shay.

„Brilantní tenorový zpěvák Lawrence Brownlee, ikonická mezzosopranistka Rosalind Plowrightová a hlavní učitelka Českého národního divadla Jelena Nosková podpoří vokální sbor Prague Summer Nights tím, že poskytnou mistrovské kurzy, výcvik a lekce,“ sdělila Kateřina Kombercová.

„Zbrusu nové Prague Summer Nights 2018 představí i první ročník vokální soutěže Prague Summer Nights: Young Artists Music Festival Vocal Competition v rámci hudebního festivalu mladých umělců. K panelu vážené poroty s Lawrencem Brownleem a Rosalindou Plowrightovou se přidá také bývalá kritička klasické hudby deníku Washington Post a New York Times Anna Midgettová,“ dodala.

Walter Seyfarth, klarinetista Berlínské filharmonie, poprvé zahraje klarinetový koncert W. A. Mozarta v A-dur ve Stavovském divadle, kde tento kousek zahrál premiérově v roce 1791 vídeňský klarinetista Anton Stadler. Podruhé se do Prahy na Prague Summer Nights vrátí Amit Peled, aby zopakoval představení Dvořákova koncertu pro violoncello v B-moll. Přicestuje opět s historickým violoncellem Goffriller z roku 1733 od Pabla Cásala.

Kompletní seznam koncertů na praguesummernights.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám