Hlavní obsah

Skupina Def Leppard vydá box Volume One

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská rocková kapela Def Leppard vydá 1. června první ze čtyř plánovaných box setů. Počin s názvem Volume One bude v podobě osmi vinylů nebo sedmi cédéček obsahovat první čtyři alba formace - On Through the Night (1980), High’n’Dry (1981), Pyromania (1983) a Hysteria (1987), ale i množství bonusů.

Foto: ČTK

Britská kapela Def Leppard patří k průkopníkům heavy metalu.

Článek

Bude mezi nimi například koncertní záznam Live At The LA Forum 1983, který původně vyšel jako bonus v rámci deluxe edice alba Pyromania. Disk rarit s označením Volume 1 dal dohromady zpěvák sestavy Joe Elliott a nabídne na něm B-strany singlů a nahrávky ze začátku fungování kapely. K dispozici bude rovněž The Def Leppard EP z roku 1979.

Fanoušci se mohou těšit i na knihu s raritními fotkami od Rosse Halfina a doprovodný text Paula Elliotta. Do knihy přispěli i baskytarista Rick Savage, bubeník Rick Allen a kytarista Phil Collen.

Kapela Def Leppard vznikla v roce 1977 v britském Sheffieldu. Proslavila se zásluhou svého v pořadí třetího studiového alba Pyromania (1983), které americký magazín Rolling Stone zařadil mezi 500 nejlepších alb všech dob. Další dvě nahrávky, Hysteria (1987) a Adrenalize (1992), ovládly britský i americký albový žebříček Billboard 200. Zatím poslední, eponymní album, vydala kapela v roce 2015.

Podle střízlivých odhadů prodali Def Leppard více než 100 miliónů kopií alb. Televize VH1 je v žebříčku 100 nejlepších hardrockových interpretů zařadila na jednatřicáté a v žebříčku 100 nejlepších interpretů všech dob na sedmdesáté místo.

Bubeník Rick Allen hrává s kapelou i přes to, že má amputovanou levou ruku, a to díky speciálně upraveným bicím nástrojům.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám