Hlavní obsah

Belmondův festival připomene 85. narozeniny francouzského herce

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec Jean-Paul Belmondo oslaví 9. dubna 85. narozeniny. Průřez jeho kariérou nabídne od pondělí 9. do středy 11. dubna pražské kino Aero.

Foto: Profimedia.cz

Jean-Paul Belmondo v Cannes (1974)

Článek

Představitel drsných rváčů, vtipálků, milovníků i strážců zákona prožil svůj vrchol v šedesátých a sedmdesátých letech. Jeho klasické filmy opakují televize dodnes.

„Bébel. Devátého dubna tu s námi bude pětaosmdesát let. Chlap, jehož neuvěřitelné charisma země galského kohouta exportuje na všechny světové strany už více než půl století. Muž, jehož podobizna za minulého režimu zdobila nejeden pokojíček. Herec, na kterého se stály fronty. Bob Saint-Clare. Na jeho cynické policajty, nezdolné sukničkáře, neurotické pisálky, unavené kaskadéry a sympatické zločince nikdy nezapomeneme. Bude nám ctí mu alespoň tímhle způsobem pogratulovat k jeho narozeninám,“ uvedla ředitelka kina Aero Zuzana Kameníková.

Foto: Profimedia.cz

Jean-Paul Belmondo

Přehlídka nabídne šest filmů. Bude to snímek klasika francouzské nové vlny Jean-Luca Godarda U konce s dechem, dále Bláznivý Petříček, komedie Zvíře, drsný Profesionál se slavnou melodií Ennia Morriconeho či Policajt nebo rošťák. Řadu uzavře skvělá komedie/parodie s agentem Bobem Saint-Clarem Muž z Acapulca.

Čtyři snímky včetně Muže z Acapulca uvede kino v českém znění, ostatní v originále. Časy projekcí zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám