Hlavní obsah

Kristiána dostal na Febiofestu i Arnaud Desplechin

Právo, míš

Čestnou cenou Kristián za přínos kinematografii odměnil včera večer právě probíhající filmový Febiofest francouzského scenáristu a režiséra Arnauda Desplechina.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Francouzskký scenárista a režisér Arnaud Desplechin.

Článek

Ten poté uvedl projekci svého filmu Ismaelovy přízraky, který před rokem zahajoval canneský festival a v němž hrají hvězdy jako Mathieu Amalric, Marion Cotillardová, Charlotte Gainsbourgová či Hippolyte Girardot, který film do Prahy rovněž doprovodil.

Ismaelovy přízraky jsou částečně špionážním příběhem filmaře, který se chystá na natáčení, když se objeví jeho dvacet let pohřešovaná manželka a konfrontuje jeho nynější partnerku.

„Protože hlavní hrdina cestuje po celém světě, využil jsem exotické exteriéry Tádžikistánu, ale i Prahy, kterou považuji s jejími stavbami za nejúžasnější románové město,“ řekl novinářům Desplechin. „A pokud jde o vztah hrdiny k jeho přítelkyni? Je jim oběma kolem padesátky, a pokud to pokazí, už je nic víc nečeká,“ dodal režisér, jehož převážně komorní psychologická dramata získala ocenění z řady filmových festivalů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám