Hlavní obsah

Diane Keatonová: Já věřím Woodymu Allenovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aféra kolem Woodyho Allena zažila další zvrat. Herečka Diane Keatonová, známá z Kmotra a Annie Hallové, se nepřidala do kampaně směřující proti Allenovi kvůli údajnému obtěžování dcery a uvedla, že mu věří.

Foto: archív ČT

Diane Keatonová a Woody Allen v Annie Hallové, komedii oceněné čtyřmi Oscary.

Článek

Diane Keatonová ví o Allenovi hodně, žila s ním a i poté zůstala jednou z nejbližších přátel neurotického umělce. V sedmdesátých letech odehrála ikonickou roli Annie Hallové v legendárním filmu Woodyho Allena.

„Woody Allen je můj přítel a nadále mu věřím,” napsala herečka.

Celá aféra je zvláštní tím, že se táhne desítky let. Woody Allen už několikrát dlouze vysvětloval, že dceru neobtěžoval, vše vyšetřovala policie a nikdy nenašla žádný důkaz. Všechno je podle něj pomsta zhrzené ex-partnerky. Mia Farrowová s Allenem také žila, ale rozešli se ve zlém.

Po letech se stará aféra probudila v souvislosti s kampaní MeToo a několik umělců se od režiséra distancovalo, aniž by měli důkazy.

Divadelní adaptace filmu Woodyho Allena Výstřely na Broadwayi byla mezitím zrušena a od Allena se distancovali také herci Rebecca Hallová, Timothée Chalamet a Griffin Newman.

Reklama

Výběr článků

Načítám