Hlavní obsah

Topfestu je patnáct. Pogratuluje mu i Kabát

Právo, jaš

Populární slovenský festival Topfest letos oslaví patnáct let existence. Organizátoři této piešťanské hudební přehlídky, která se koná na tamním letišti, začali nedávno zveřejňovat první jména účinkujících.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kabát vystupuje na slovenském Topfestu pravidelně.

Článek

Na oslavě kulatin Topfestu podle dosud uvedených informací nebude chybět pravidelný host, česká rocková kapela Kabát. Vystoupí i slovenské rockové stálice, skupiny Horkýže Slíže a Tublatanka.

„Prostě Topfest!“ tak zní heslo festivalu, který pravidelně startuje letní sezónu na Slovensku. „My si už Topfest bez své účasti ani neumíme představit. Zahrajeme klasicky náš festivalový set, který je průřezem všemi našimi alby,“ řekl slovenským médiím zpěvák Kabátu Josef Vojtek.

Kromě uvedených tří česko-slovenských skupin se v Piešťanech představí také švédská formace Clawfiner, která byla na evropské hudební scéně populární zejména v devadesátých letech. „Topfest vnímáme jako multižánrový festival. Fanoušci u nás budou mít možnost vidět kvalitní a populární slovenské i české umělce a samozřejmě i zahraniční hvězdy. V tomto ročníku se chceme zaměřit na zážitky, které si naši diváci odnesou z festivalu na celý život. Mám na mysli zábavu s přáteli, odvázání se a interaktivní hry, které nezažijí nikde jinde než na Topfestu 2018,“ sdělil slovenským médiím organizátor Dušan Drobný.

V loňském roce vystoupil na akci kromě jiných také český zpěvák Karel Gott. Pořadatelé pozvali i britského zpěváka Rag’n’Bone Mana, jeho kolegy Bastille, Velšany Skindred či mezinárodní Gogol Bordello.

Do programu ale nakonec neblaze promluvila bouře, která poškodila konstrukci hlavního pódia, a hrálo se pouze ve dvou stanech, jež původně měly sloužit coby vedlejší scény.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám