Hlavní obsah

Olympic slavil pětapadesátiny s hosty i v sestavě ze šedesátek

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětapadesát let na hudební scéně oslavila v sobotu večer v pražské O2 areně skupina Olympic. Pozvala si k tomu řadu zajímavých pěveckých hostů, členy sestavy ze šedesátých let a přivítala na deset tisíc diváků, kteří v hale obsadili všechna místa k sezení. Oslava to byla nezapomenutelná.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Petr Janda na pódiu pražské O2 areny

Článek

Členové skupiny Olympic se vydali na pódium krátce po devatenácté hodině ze zadní části haly tak, že ji celou prošli. Doprovázel je rozehraný dechový orchestr a Petr Janda diváky zdravil zpěvem. Jakmile pak stanul na pódiu, spustil spolu se svými spoluhráči písničku My už jiný nebudem, kterou odstartoval více než dvouapůlhodinový set. Poté došlo na Snad jsem to zavinil já a Osmý den.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Milan Broum a Petr Janda slavili pětapadesát let své kapely.

Petr Janda jednotlivé položky programu nejenom uváděl a třeba i okořenil krátkým příběhem, ale často vzpomínal na staré časy Olympiku. Připustil, že by se s ním rád dožil příštího desetiletí, stejně tak přidal historku o tom, jak mu po jednom koncertě starší divačka vynadala za to, že písničku Bon soir mademoiselle Paris „ukradli“ Petru Mukovi.

„Nazpíval ji krásně a velmi ji zpopularizoval. My ji ale napsali už v šedesátých letech, když jsme se vrátili z Francie,“ vysvětlil Janda to, že Mukova verze je předělávkou původní olympické.

Nedílnou součástí narozeninového koncertu legendární kapely byla i účast zajímavých hostů. Právě Bon soir mademoiselle Paris přišel s Jandou zazpívat Milan Peroutka mladší. Hned po ní předal současnému bubeníkovi Olympiku Martinu Vajglovi paličky svého táty, minulého bubeníka kapely Milana Peroutky, který předčasně zemřel v roce 2013. Tím byl Vajgl, dosud vedený jako host kapely, za potlesku diváků pasován na jejího plnohodnotného člena.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Vajgl byl Milanem Peroutkou mladším pasován na plnohodnotného člena Olympiku.

Duet Jedeme dál přišla s Jandou zazpívat Petra Janů, Otázky Richard Krajčo, Je to tvá vina Petr Kolář, Únos Jiří Korn a Želvu Michal Malátný z Chinaski, přičemž Marta Jandová v ní hrála na bicí soupravu. Právě ona posléze předvedla nejlepší pěvecký výkon večera, když svého otce nádherně doplnila ve skladbě Slzy tvý mámy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Písničku Jedeme dál zpívala s Petrem Jandou Petra Janů.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Stará sestava Olympiku odehrála dvě skladby a rozloučila se. Zleva Pavel Chrastina, Ladislav Klein, František Ringo Čech a Petr Janda.

Zhruba v polovině koncertu se na pódiu sešla sestava Olympiku z první části šedesátých let minulého století, tedy kytarista a zpěvák Ladislav Klein, baskytarista Pavel Chrastina, bubeník František Ringo Čech a Petr Janda. Zahráli skladby Vzpomínka plíživá a Z bílé černou.

Současnému Olympiku čili Jandovi, baskytaristovi Milanu Broumovi, klávesistovi Jiřímu Valentovi a bubeníkovi Martinu Vajglovi, na pódiu po dobu koncertu sekundovali kytarista Ondřej Pátek, dechař Borys Secký a houslista Mário Illeš. Společnými silami vykouzlili večer, který byl milý, slavnostní a jistě i nezapomenutelný.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám