Hlavní obsah

Skupina Kabát vrací Českého slavíka

Právo, Novinky, Jaroslav Špulák, kk
Praha
Aktualizováno

Skupina Kabát se rozhodla vrátit agentuře Musica Bohemica Českého slavíka, kterého získala v sobotu za vítězství v kategorii skupin v Hudebním divadle Karlín v Praze. Podle ní je vysvětlení agentury k odečtu bodů skupiny Ortel a Tomáši Ortelovi nedostatečné. Až se vše uspokojivě vysvětlí a bude jasné, kdo skutečně zvítězil, cenu si případně převezme zpět.

Foto: Roman Vondrouš, Právo

Kabát při přebírání ceny.

Článek

„Kabát nemá jiné řešení než Slavíka vrátit pořádající agentuře Musica Bohemica. Ta má teď prostor a čas na to, aby vysvětlila všem, kolik hlasů kdo dostal, kolik jich bylo odečteno a proč,” sdělil novinářům před úterním koncertem Kabátů v pražské O2 aréně Radek Havlíček, manažer skupiny.

„Nenapadáme tím agenturu Musica Bohemica, ani anketu, nicméně je třeba říct, jak se věci mají, tedy vše vyjasnit. Vysvětlení, které jsme od agentury dostali v úterý odpoledne, pro nás není dostačující. Až se věci vyjasní a bude jasně řečeno, kolik bodů Ortel dostal a kolik mu jich bylo odečteno, rádi uslyšíme jméno skutečného vítěze,” dodal Havlíček.

Řekl také, že Kabát cenu agentuře Musica Bohemica předá během středy. Osobně ji do její kanceláře doručí. „Nejsme žádné Rychlé šípy, chceme jen, aby ve výsledcích bylo jasno,” uzavřel Havlíček.

Musica Bohemica v úterý kapele ve vysvětlení napsala, že každá anketa má svá pravidla, která byla v případě hlasů pro Ortel porušena. [celá zpráva] „S kapelou se samozřejmě setkáme a budeme o celé záležitosti jednat,” uvedl v reakci na rozhodnutí kapely pro agenturu ČTK ředitel agentury Jaroslav Těšínský.

Reklama

Výběr článků

Načítám