Hlavní obsah

Vánoční příběh Přání k mání už míří k divákům

Právo, míš

Zamilovaný teenager Albert v podání Filipa Antonia je hlavní postavou vánočního příběhu plného kouzel Přání k mání, který se chystá do kin již 7. prosince a odstartuje tak vánoční program českých kin.

Foto: Bontonfilm

Filip Antonio a Michaela Pecháčková ve vánočním příběhu.

Článek

„Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové,“ přibližuje svůj film režisér Vít Karas a zdůrazňuje, že nejde o klasickou pohádku. „Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau nebo Lucie postrach ulice.“

Největšími přednostmi snímku je podle tvůrců výrazný styl, dále výtvarné pojetí a nadsázka.

Děj se odehrává v rozzářeném předvánočním lázeňském městě, kterému vévodí vyhlášený mezinárodní hotel sebestředného hoteliéra Bosáka.

Albert je zoufale zamilovaný do sestry svého kamaráda Johany. Dívka ale o Alberta vůbec nestojí a jako ostatní je zřejmě poblázněná do školního lamače srdcí Bosáka juniora. Albert ale nevěří, že by povrchní nafoukaný floutek mohl skromnou Johanu opravdu zaujmout, a rozhodne se bojovat o její srdce.

Díky dobrému skutku získá od kouzelného dědečka jedno přání a s tím přichází otázka, jak s ním co nejlépe naložit. Leckdo mu ho chce vyfouknout pro sebe a on sám ho nechce promarnit.

Rodiče Alberta, varietní kouzelníky, hrají Jitka Čadek Čvančarová a Martin Myšička, svérázného boháče Vítězslav Jandák, v dalších rolích se představí Petra Blesáková, Jan Vondráček, Michaela Pecháčková, Jan Maršál a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám