Hlavní obsah

Seriál House of Cards skončí v roce 2018

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seriál House of Cards s Kevinem Spaceym patřil k tomu nejlepšímu, co internetová společnost Netflix nabídla světu. Nyní, pro někoho možná překvapivě, oznámila jeho ukončení.

Foto: Netflix

Kevin Spacey

Článek

Netflix právě vyrábí šestou řadu seriálu a oznámil, že poslední díly poběží v roce 2018. Rozhodnutí dávají některá média do souvislosti s tím, že Spacey měl v minulosti sexuálně obtěžovat 14letého chlapce Anthonyho Rappa, ale server Deadline dodává, že o ukončení seriálu už se stejně mluvilo předtím. Navíc k údajnému obtěžování, o němž nejsou důkazy, mělo dojít v osmdesátých letech a Spacey odpověděl, že si nic takového nepamatuje. „Pokud jsem se choval tak, jak on popisuje, dlužím mu nejupřímnější omluvu,“ dodal.

House of Cards byl původně vynikající britský román z politického prostředí, který vyšel i v češtině. Potom vznikla britské série a teprve po letech aktuální americký seriál, který má s původním románem jen málo společného.

Foto: Netflix

Robin Wrightová v seriálu House of Cards

Seriál se stal pro rostoucí ambiciózní Netflix vlajkovou lodí, přitahoval milióny diváků a také kritika ocenila špičkový scénář i herecký výkon Kevina Spaceyho v roli cynického amerického prezidenta. Sesbíral ohromujících 46 nominací a 6 cen Emmy a také dva Zlaté glóby.

House of Cards však není jen úspěšné dílo, seriál se stal také symbolem éry, kdy televize, zejména internetové, dávají na frak Hollywoodu. Nejlepší herci, režiséři a scenáristé teď chtějí pracovat pro televizi a internet, protože zkostnatělá velká studia je znechutila množstvím pravidel a omezení. Navíc se ukázalo, že v televizní a internetové tvorbě vydělají stejné peníze jako v Hollywoodu.

Netflix investuje miliardy do nových projektů a nedávno přesáhl hranici 100 miliónů předplatitelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám