Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Bajkeři předjeli severského Sněhuláka

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká komedie Bajkeři je po premiéře na prvním místě žebříčku návštěvnosti kin. Severský Sněhulák se rychle propadnul.

Foto: Roman Černý

Bajkeři. Na kole lze potkat hezčí dívky než ve virtuálním světě.

Článek

Komedie Martina Koppa Bajkeři si dělá legraci ze závislosti teenagerů na internetu a neschopnosti navazovat lidské vztahy. Scenárista Petr Kolečko sepsal příběh o skupině kluků, která se vydá pod vedením macechy (Hana Vagnerová) na nedobrovolný cyklovýlet. Jeden z nich předstírá, že je homosexuál, aby mu vynášel jeho internetový módní pořad, druhý hraje fantasy hry a otec mu vytýká, že je nenormální, protože se nedívá na porno. Třetí je závislý na sociálních sítích.

Cestou potkají třeba natvrdlého trenéra, který mluví v příslovích a miluje bratry Nedvědy, ale hlavně mladé holky. Jen s nimi jaksi neumějí mluvit.

Foto: CinemArt

Michael Fassbender se s tímhle vrahem zapotil.

Sněhulák, to je pokus o převedení známé knihy od známého autora (Jo Nesbo) na plátno. Podle drtivé většiny recenzí značně nepodařený. Film není vůbec napínavý, případ vražd působí ve filmové verzi banálně a chování postav nepůsobí zrovna dvakrát logicky. I přes skvělou kameru, náznaky mrazivé atmosféry a jistě ne malý rozpočet vznikl nudný film, ze kterého bude část diváků úplně zmatená. A návštěvnost tomu přesně odpovídá.

Třetí místo zaujal Geostorm, globální nebezpečí. Americký akční sci-fi thriller o tom, že lidstvo vytvoří systém k řízení globálního klimatu, ale ten se zblázní a začne na Zemi útočit, Čechy moc nezaujal.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Bajkeři46 366
2.1.Sněhulák18 974
3.-Geostorm: Globálbí nebezpečí15 642
4.3.My Little Pony Film12 475
5.2.Blade Runner 204910 749
6.-matka!9 258
7.9.Esa z pralesa8 552
8.11.Lego Ninjago Film5 758
9.4.Hora mezi námi5 082
10.15.Hurvínek a kouzelné muzeum4 581
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám