Hlavní obsah

Filmové premiéry: Nerodič, Kingsman: Zlatý kruh, Dobrý časy, O těle a duši a další

Právo, Věra Míšková

Různé podoby dnešních rodin zachytila Jana Počtová v dokumentu Nerodič. Po třech letech se vracejí agenti supertajné organizace Kingsman ve filmu s podtitulem Zlatý kruh. Postavičky z celosvětově nejpopulárnější stavebnice mají Lego® Ninjago ®Film. Výběr nejzajímavějších krátkých animovaných snímků ze střední a východní Evropy má název Zkrátka kraťas. Dobrý časy je kriminální drama s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Na letošním Berlinale zvítězil maďarský film O těle a duši. Dokument Sama je 92leté herečce, která se nechtěla vzdát.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Filmové premiéry

Článek

Nerodič

Trailer k filmu NerodičVideo: Bontonfilm CZ

Dnešní rodina má až překvapivé množství podob. A stále více lidí si klade otázku, která odporuje našemu nejzákladnějšímu instinktu . . . zda se vůbec rodičem stát. Dokumentaristka Jana Počtová natočila intimní sondu do rodičovství a partnerství dneška, ukazuje šest různých příběhů, šest názorů na rodičovství a s nimi šest různých forem rodin.

Nerodič, Česko 2017, dokument, 80 min., režie: Jana Počtová.

Kingsman: Zlatý kruh

Trailer k filmu Kingsman: Zlatý kruhVideo: CinemArt

Eggsy, Merlin a Roxy dál slouží organizaci, Eggsy kromě toho žije se švédskou princeznou, kterou minule zachránil - stejně jako celý svět. Ten je ale zase v ohrožení, protože jistá Poppy ovládla celý obchod s drogami, teď ho potřebuje zlegalizovat a Kingsmany skoro zlikviduje. Těm nezbývá, než se spojit s americkou organizací Statesman a znovu svět zachránit.

Kingsman: Zlatý kruh, USA/ Velká Británie 2017, 141 min., režie: Matthew Vaughn, hrají: Taron Egerton, Halle Berryová, Julianne Mooreová, Channing Tatum, Colin Firth, Mark Strong, Jeff Bridges a další.

Lego® Ninjago ®Film

Trailer k filmu LEGO® Ninjago® film Video: Vertical Ent.

Nové filmové dobrodružství postaviček ze stavebnice Lego se odehrává ve světě Ninjago a jeho hrdina, mladý Lloyd, se v něm společně se svými přáteli, tajnými bojovníky a držiteli titulu LEGO Master Builder, zapojí do bitvy o Ninjago City. Pod vedením učitele kung fu Mistra Wu musí porazit zlého válečníka, který je shodou okolností Lloydovým otcem.

Lego® Ninjago ®Film USA 2017, animovaný, 97 min., režie: Charlie Bean, Paul Fisher a Bob Logan, hrají: Olivia Munn, Jackie Chan, Justin Theroux, Zach Woods a další.

Zkrátka kraťas

Trailer k filmu Zkrátka kraťas Video: Falcon

Pásmo o celkové délce 69 minut je složené z 11 krátkých filmů ze 6 zemí. Jde o tvorbu posledních dvou let, která zahrnuje například i skvělý český Happy End, který se loni dostal do užšího výběru na amerického Oscara. Vzhledem k vážnějším tématům a zaměřením na abstraktní umění je přehlídka určená spíše dospělým divákům.

Zkrátka kraťas, ČR/ SR/ Maďarsko/ Polsko/ Slovinsko /Chorvatsko, 2017, 69 min., režie: Jan Saska, Marek Náprstek, Dávid Štumpf, Natalia Krawczuk, Mitja Manček, Daria Kopiec, Milán Kopasz, Andrea Guizar, Jelena Oroz, Nádja Andrasev, Attila Bertóti.

Dobrý časy

Trailer k filmu Dobrý časy Video: Bohemia MP

Bratr Constantina Nikase se po zpackané bankovní loupeži ocitá ve vězení. Constantine se kvůli jeho vysvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci závodí s časem, aby získal peníze na kauci a zachránil i sám sebe.

Dobrý časy, USA 2017, krimi, 100 min., režie: Benny Safdie, Josh Safdie, hrají: Robert Pattinson, Benny Safdie, Taliah Webster a další.

O těle a duši

Trailer k filmu O těle a duši Video: Film Europe

Nekonvenční love story dvou odlišně zmrzačených lidí: stárnoucího finančního ředitele jatek, jemuž tělesný handicap brání v navázání vztahu, a mladé uzavřené kvalitářky masa s dokonalou pamětí, ale nepřekonatelnou fobií z tělesného kontaktu i citového vzplanutí.

O těle a duši, Maďarsko 2017, drama, 116 min., režie: Ildikó Enyedi, hrají: Morcsányi Géza, Alexandra Borbély, Zoltán Schneider, Ervin Nagy a další.

Sama

Trailer k filmu SamaVideo: Media Offline

Film se odehrává pouze v bytě 92leté herečky, která je i jeho jedinou aktérkou. Zájem přátel, rodiny a divadel slábne, a tak se rozhodne, že její poslední šancí vrátit se na jeviště, je zprodukovat si představení sama. Pomocí mobilního telefonu zařizuje pronájem sálu, shání režiséra a kolegyni, která by s ní ve hře vystupovala...

Sama, Česko 2017, dokumentární drama, 64 min., režie: Otakar Faifr, hraje: Luba Skořepová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám