Hlavní obsah

Knižní Saturnin se vrací. Napíše ho Miroslav Macek

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokračování populární humoristické knihy Zdeňka Jirotky o osobitém sluhovi a pestré společnosti, v níž se pohybuje, připravuje s názvem Saturnin se vrací politik a spisovatel Miroslav Macek.

Foto: Archív Práva

Ondřej Vízner v roli filmového Saturnina.

Článek

Pětatřicet let snil Petr Tychtl z nakladatelství XYZ o dalších osudech Saturnina, jeho pána Jiřího Oulického, slečny Barbory, dědečka, dr. Vlacha, tety Kateřiny a dalších hrdinů. Se souhlasem dědiců se mu podařilo projekt prosadit i najít autora. 16. listopadu by se kniha měla dostat na pulty. Počítá s možným rozporuplným přijetím, ale je rád, že se vše podařilo.

Jak Macek prozradil novinářům, vedla ho při psaní pochopitelná pokora k původnímu textu, kdy se pokusil dodržet dobře známé prostředí i literární styl. Dodal jen dvě nové postavy, aby děj získal novou „šťávu“.

Jak sdělil Právu Antonín Jirotka, spisovatelův syn, který rukopis samozřejmě četl, výsledek je projevem úcty k originálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám