Hlavní obsah

Temný případ má pokračování a tvůrci Hry o trůny točí o otroctví v současnosti

Novinky, Stanislav Dvořák

Další řada slavné krimi True detective (Temný případ) se brzy začne točit. Nový projekt mají na stole také tvůrci Hry o trůny.

Foto: HBO

Woody Harrelson a Matthew McConaughey (Temný případ)

Článek

První série True Detective (Temný případ) způsobila poprask, tak atmosférický příběh o zločinu tu dlouho nebyl. Kritika byla nadšená a seriál pronikl skoro do celého světa. Druhá řada už tak jednoznačný hit nebyla, ale pořád si držela úroveň.

Nyní už je na spadnutí třetí řada, scénáře jsou hotové. „Četl jsem pět scénářů nové sezóny a myslím, že jsou skvělé,“ řekl programový ředitel HBO Casey Bloys o projektu z dílny Nika Pizzolatta. „Jak najdeme režiséra, jdeme do toho,“ dodal.

Foto: KVIFF

Detektiv Rust Cohle v podání Matthewa McConaugheyho

Tvůrci Hry o trůny David Benioff a D. B. Weiss mezitím chystají seriál Confederate, který ještě nemá scénář, ale už se postaral o malý skandál. Objevuje se tam totiž otroctví v současné Americe. V zámoří to vyvolalo negativní reakce veřejnosti, přestože seriál ještě nikdo nemohl vidět.

Bloys poznamenal, že tak citlivou informaci neměli zveřejňovat v podobě tiskové zprávy, protože bez kontextu to působí jinak. Lepší by bylo dělat rozhovory producentů přímo s novináři.

Dodal, že nejde o žádný „Jih proti Severu 2017“ a není to o „bičích a plantážích“. Seriál bude podle The Hollywood Reporter k vidění nejdříve za rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám