Hlavní obsah

Queen potvrdili, že na filmu začali pracovat, režíruje Bryan Singer

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupina Queen konečně potvrdila, že na filmu o jejich kariéře se v těchto dnech začíná reálně pracovat. Hlavní roli Freddieho Mercuryho hraje Rami Malek, režii má zkušený Bryan Singer.

Foto: ČTK/APInvision/Danny Moloshok

Freddieho Mercuryho ve filmu ztvární herec Rami Malek.

Článek

„Konečně se to daří!“ napsali členové Queen na oficiálních stránkách skupiny. Režisér Singer, který má za sebou kvalitní filmy jako Obvyklí podezřelí a Valkýra nebo komiksové X-Meny, je podle nich ten nejlepší. „Je to režisér mimořádné představivosti a stylu,“ uvedli Queen. Klíčovou scénou filmu Bohemian Rhapsody prý bude koncert na akci Live Aid.

Rami Malek je šestatřicetiletý kalifornský herec, který se už proslavil v seriálu Mr. Robot, ale Freddie Mercury může být jeho životní rolí. Dále hrál třeba ve filmech Noc v muzeu, Twilight Saga, Dočasný domov, Back Beyond nebo Need for Speed.

Foto: ČTK

Freddie Mercury (vlevo) a kytarista skupiny Queen Brian May

„Je naprosto oddaný našemu projektu. Žije Freddiem, což je nádherné,“ uvedli Roger Taylor a Brian May ze skupiny Queen. Oba dva budou hudebními producenty filmu.

Předprodukční práce v Anglii začínají příští týden a hlavní část natáčení proběhne v Londýně v září. Kdo bude hrát další členy skupiny, zatím tvůrci nechtějí prozradit.

Queen patřili k nejvýznamnějším hudebním skupinám 20. století. Smrt Freddieho Mercuryho na AIDS však jejich dráhu přerušila. V současné době vystupují pod značkou Queen jen kytarista Brian May a bubeník Roger Taylor, což je polovina původní skupiny. Zpívá s nimi mladý showman Adam Lambert. Předtím Brian May vystupoval se zpěvákem Paulem Rodgersem, který představuje úplně jiný typ než Mercury. Odjeli spolu turné a vydali jednu desku, ale spolupráce netrvala dlouho.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám