Hlavní obsah

Mogwai přivezou do Prahy svůj objev Sacred Paws

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mogwai vezmou na své podzimní turné k chystané desce Every Country´s Sun dívčí duo Sacred Paws. V Praze vystoupí 31. října v pražském klubu Roxy. Debut předskokanek vyšel na labelu Mogwai Rock Action.

Foto: Aleš Honus, Právo

Mogwai

Článek

Skotští Mogwai patří ke klíčovým představitelům post rocku, kteří dokáží vybudovat působivé zvukové stěny. Jejich převážně instrumentální skladby jsou potemnělé, ale současně vznosné. Nejsilnější je kapela na pódiu, kde se jí daří vytvářet napětí, neboť střídá lyrické pasáže s výbušnými, stojícími na mohutném plném a hlasitém zvuku.

Všech jejich osm alb se dočkalo dobrého hodnocení. V Praze představí skladby z nového Every Country´s Sun, který produkoval Dave Friedmann, spolupracující s Mogwai již v minulosti právě na albu Rock Action z roku 2001 nebo o dva roky staršího Come On Die Young.

Foto: Charms Music

Sacred Paws

Sacred Paws tvoří kytaristka a zpěvačka Rachel Aggs a bubenice Eilidh Rogers, své debutové album Strike A Match vydaly letos v lednu u vydavatelství Rock Action.

Sacred Paws vznikly před třemi lety po rozpadu projektu Golden Grrrls. Přestože jedna z protagonistek je z Londýna a druhá z Glasgow, během vzájemných návštěv se zrodilo album Strike A Match. Desetipísňová nahrávka pohybující mezi indie-popem a post-punkem byla vysoce hodnocena v časopisech Pitchfork a Q.

Reklama

Výběr článků

Načítám