Hlavní obsah

Karel Gott má výstavu na lodi

Právo, jaš

V Praze začíná výstava Gott, My Life. Pořadatelé pro její uspořádání zvolili loď, která kotví u náplavky na Výtoni. Potrvá do 30. září a nabízí životní příběh zpěváka Karla Gotta. Slavnostní vernisáž proběhla ve středu 7. června v podvečer. Karel Gott na ní připlul na jiné lodi po Vltavě.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Karel Gott

Článek

„Tato výstava se koná ve zvláštním prostředí a já jsem na to pyšný. Tak trochu jsme se při její přípravě inspirovali některými zahraničními projekty, třeba výstavami o Davidu Bowiem nebo skupině Rolling Stones. S přípravou té naší jsem prožil krásné chvíle, protože když jsme dávali dohromady exponáty, přinášelo mi to vzpomínky na úžasné okamžiky v mém životě,“ řekl Karel Gott na středeční vernisáži.

„Očekáváme, že by návštěvnost mohla být kolem sto tisíc lidí,“ odpověděl na otázku Práva podnikatel Richard Fuxa, jehož nadační fond za myšlenkou výstavy stojí.

„Příprava byla náročná. Vznikla nová galerie na lodi, která bude i v dalších letech přinášet zajímavé projekty. S Karlem Gottem jsme se na konání výstavy dohodli loni, loď jsme začali chystat letos kolem desátého března, původně to vlastně byl jen takový obrovský černý lavor, a od té doby na celém projektu pracovaly stovky lidí,“ dodal Fuxa.

Foto: Milan Malíček, Právo

Na výstavě jsou i Gottovy obrazy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Z výstavy Gottl, My Life.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Karel Gott připlul se ženou Ivanou na výstavu na jiné lodi.

Vystavené exponáty tvoří ucelený soubor, který návštěvníky provede celou kariérou zpěváka, od padesátých let až po současnost. Díky moderním technologiím budou vtaženi do etap jeho výjimečné kariéry. Uvidí kostýmy, ve kterých vystupoval, sbírku Zlatých slavíků i cen TýTý, první Zlatou desku za album Die goldene Stimme aus Prag od německého vydavatelství Polydor i tři desítky videoprojekcí. Karel Gott je pozdraví u vstupu prostřednictvím holografické projekce.

Společnost Supraphon připravila u příležitosti výstavy reedici prvního zpěvákova alba nazvaného Zpívá Karel Gott. Jen na výstavě pak bude v prodeji speciální box, který byl vydán v omezeném počtu tří set kusů. Obsahuje tři cédéčka největších hitů, CD a LP Zpívá Karel Gott, exkluzivní brožuru s fotografiemi i originálním podpisem Karla Gotta a plakát. Jeho cena se pohybuje kolem pěti tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám