Hlavní obsah

Limetal ukazuje v klipu ohně, cellistky i kamarády a láká na turné

Právo, kul, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncertní energie, scéna se šlehajícími plameny, hostující cellistky, dudák, kapela Kabát jako kmotr nebo spřátelení muzikanti. To vše představuje nový videoklip skupiny Limetal k letošní debutové desce. Vznikl ke skladbě Stará garda. Kameraman a režisér Tomáš Bláha v něm sestříhal záběry z koncertního křtu v pražském Lucerna Music Baru.

Nový videoklip kapely LimetalVideo: BrainZone

 
Článek

„Dělal jsem pro Limetal už první klip, stali se z nás přátelé a moc jim fandím. A tak když mě oslovili, jestli bych jim neudělal video z křtu, rád jsem na to kývnul. Překvapilo mě, že ačkoliv klukům už není dvacet, energie z pódia stříkala až na protější ulici,“ říká režisér Bláha.

„Vybavuju si, jak na mě během točení nějaká fanynka gestikulovala, ať uhnu. Já si říkal, vždyť jsem tady, abych udělal dobré video, tak bude muset holka vydržet. V tom začaly šlehat ohně a mně došlo, že se mě jen snažila uchránit. Takže jí ještě jednou děkuju,“ dodává.

Limetal se také chystá na koncertní turné, které začne po festivalové sezóně, 20. října v Hranicích a skončí 15. prosince v Domažlicích.

Na koncertech vzpomene na loňské nedožité 65 narozeniny zpěváka Standy Hranického. „Standův hlas se svolením jeho rodiny budeme pouštět ze záznamu, takže si s naším současným zpěvákem vystřihne duet. Zároveň budeme Standu promítat za námi, takže to bude, jako kdyby tam byl s námi,“ dodává kytarista Jaroslav Bartoň.

Reklama

Výběr článků

Načítám