Hlavní obsah

Ředitelem ČT chtějí být Dvořák, Konrád i Potužník

Aktualizováno

Současný šéf ČT Petr Dvořák, bývalý ředitel Primy Martin Konrád, bývalý šéfredaktor zpravodajství ČT Karel Novák, bývalý redaktor ČT Jiří František Potužník a ekonom Petr Vinklář budou bojovat o funkci šéfa veřejnoprávní televize. Finalisty vybrali z 12 kandidátů radní ČT.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Generální ředitel ČT Petr Dvořák

Článek

Naopak do užšího výběru na funkci nepostoupili exposlanec ODS Daniel Petruška, lídr Strany práce Radoslav Štědroň nebo Alena Dlabačová a Gabriela Froňková Dousková.

Nový ředitel má být zvolen 26. dubna a do funkce by mohl nastoupit od 1. října.

Patnáct radních mohlo v seznamu kandidátů označit maximálně pět finalistů. Do druhého kola postoupili uchazeči s nejvíce hlasy, minimálně jich ale museli získat osm. Dvořák získal 15 hlasů, Konrád 11, Novák 11, Vinklář devět a Potužník osm hlasů.

Uchazeč o funkci musí být mimo jiné vysokoškolák, musí mít manažerské předpoklady k řízení veřejnoprávní instituce a vítána je předchozí praxe v médiích. V přihlášce musel předložit vlastní koncepci dalšího rozvoje a fungování ČT jako televize veřejné služby. V záměru musely být vytyčeny jednotlivé kroky a priority v horizontu funkčního období generálního ředitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám